پلاسما چیست؟ پلاسما تراپی چیست؟ در واقع این یکی از جدیدترین فناوریها که این روزها کاربرد گستردهای در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست پیدا کرده است. پلاسما حالت چهارم ماده بوده که تاثیر بسیار مثبتی در این زمینه از خود نشان داده است. به همین دلیل تصمیم گرفتهایم تا دستگاههای پلاسما را که نسل جدید دستگاههای زیباسازی پوست میباشند را بررسی کنیم. اگر جز دستهای از افراد هستید که قصد آشنایی با این دستگاه پلاسما و کاربردهای آنها در حوزه جوانسازی پوست دارید با ما همراه شوید.

پلاسما جت فایربولت 2022 با بهترین شرایط ممکن
پلاسما تراپی چیست؟ فناوری دستگاههای پلاسما
مواد در حالت کلی به سه صورت جامد، مایع و گاز تقسیم بندی میشوند. اما در این میان مواد پلاسما نیز وجود دارند که به عنوان حالت چهارم ماده شناخته میشوند. در واقع پلاسما فراوانترین حالت مواد میباشد که عناصر در درون جهان دارند. پلاسما با حرارت دادن گازها یا با اعمال یک میدان مغناطیسی قوی تشکیل میشود. امروزه در زمینههای گوناگون از فناوریهای مختلفی برای ایجاد این حالت از ماده استفاده میکنند. از جمله این فناوریها استفاده از امواج با فرکانس رادیویی، مولدهای لیزر یا مایکروویو هستند. اساس کار به این صورت است که حرارت یا میدان الکترومغناطیسی قوی باعث تبدیل اتمها به یون و الکترون میشود. در نتیجه تفکیک پیوندهای مولکولی در آنها رخ میدهد.
البته در دستگاههای مورد استفاده در پزشکی برای تولید پلاسما از یونیزاسیون هوا بین نوک دستگاه و پوست استفاده میکنند. در نتیجه اختلاف پتانسیل حاصل بین این دو نقطه قوس ایجاد میشود. این قوس انرژی را به لایه اپیدرم منتقل میکند. این عمل منجر به رخ دادن تغییرات الکتریکی در غشای سلولی و تصعید فوری آنها میشود. فرآیند تصعید از ایجاد صدمات حرارتی ناشی از درمان به بافت اطراف جلوگیری میکند. در نتیجه نه تنها پوست بهبود پیدا کرده بلکه هیچ گونه عوارض جانبی و ناراحتی برای بیمار ایجاد نمیشود. به همین دلیل دستگاههای پلاسما هم برای بیماران و هم برای پزشکان به یکی از ایدهآلترین گزینههای درمانی تبدیل شده است.
تأثیر دستگاههای پلاسما بر روی پوست به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به مقاومت مکانیکی و الکتریکی بافت و اختلاف پتانسیل بین دستگاه و پوست اشاره کرد. در آخرین نسل دستگاههای پلاسما که در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست استفاده میشوند از پالسهای فرکانس بالا استفاده میکنند. در نتیجه بیمار هیچ گونه درد و حس ناخوشایندی را تجربه نخواهد کرد. زیرا فرکانسهای بالا به صورت یک موج سینوسی متراکم تولید میشوند که انرژی تولید شده در آنها ثابت خواهد بود. در شکل زیر فرکانسهای ایجاد شده در دستگاههای پلاسما نسل جدید و مقایسه آن با دستگاههای فرکانس پایین نشان داده میشود.
کاربردهای پلاسما و پلاسماتراپی در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست
با توجه به مزیتهای دستگاههای پلاسما کاربردهای گستردهای در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست پیدا کردهاند. البته از دستگاههای نسل جدید پلاسما صرفا برای زیباسازی استفاده نمیشود. بلکه این دستگاهها کاربردهای درمانی مثل بهبود زخمهای سرطانی نیز دارند. علاوه بر آن اصلیترین کاربرد این دستگاههای پلاسما عبارتند از:
- درمان زخمهای پوستی
- رفع افتادگی و شل شدگی پوست
- درمان آکنه
- از بین بردن ضایعات پوستی
- رفع جای زخم و لکههای پوستی
- درمان بیماری پوست مرغی یا کراتوز پیلاریس
- رفع ترکهای پوستی ناشی از بارداری و یا تغییرات وزنی
- رفع چین و چروکهای سطحی پوست به خصوص در نواحی اطراف چشم و دور لب
- بلفاروپلاستی یا درمان افتادگی پلک

کاربردهای دستگاه پلاسماجت فایربولت
معرفی انواع پلاسما جت
در سالهای اخیر شاهد پیشرفتهای فراوانی در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست بودهایم. یکی از بهترین دستگاههای زیبایی که توانسته جایگاه ویژهای در بین پزشکان و بیماران پیدا کند، دستگاه پلاسما جت است. این دستگاه از انرژی پلاسما برای رسیدن به نتایج قابل توجه به صورت غیر تهاجمی استفاده میکند. از جمله مهمترین کاربردهای این دستگاه منحصر به فرد میتوان به لیفت صورت و بینی، درمان افتادگی پلک، حذف خطوط صورت، درمان لکهای پوستی و … اشاره کرد. اگر قصد خرید و استفاده از این دستگاه زیبایی را دارید قبل از هر چیزی باید با انواع آن آشنا شوید. در ادامه به معرفی و بررسی انواع دستگاههای پلاسما جت پرداختهایم.
انواع دستگاههای پلاسما جت
همانند هر دستگاه پزشکی دیگری دستگاههای پلاسما جت را نیز میتوان بر اساس معیارهای مختلف در انواع مختلفی قرار داد. یکی از رایجترین دستهبندیها در انواع دستگاههای پلاسما جت به دو صورت زیر میباشد:
محبوبترین و پرکاربردترین انواع دستگاههای پلاسما جت نوع کلینیکی آنها است. به طوری که امروزه شاهد روی کار آمدن انواع برندهای مختلف از این دستگاه در بازار هستیم. از جمله معتبرترین این برندها میتوان به دستگاه پلاسما جت پریسما، پلکسر و فایربلت پلاس اشاره کرد. دستگاههای مبنی بر فناوری پلاسما که در دسته انواع کلینیکی قرار میگیرند برای درمان به منبع ولتاژ AC احتیاج دارند. همچنین ولتاژ دستگاه بالا بوده و نتایج درمانی نهایی در حداقل تعداد جلسات بروز پیدا میکنند.
آنچه سبب شده تا دستگاههای پلاسما کلینیکی به بهترینهای بازار تبدیل شوند عدم بروز عوارض جانبی جدی در آنها است. یکی از موثرترین موضوعات در این خصوص بالا بودن فرکانس کاری دستگاه است. بطوریکه احتمال مشاهده PIH در آنها کمتر بوده و بیماران میتوانند با خیال راحت مراحل درمانی را پشت سر بگذارند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است به این مثال توجه کنید. در دستگاه پلاسمای پریسما فرکانس کاری دستگاه چیزی در حدود ۹۰ کیلوهرتز است. در حالی که این عدد برای دستگاه فایر بولت ۲۵۰ کیلوهرتز است. بنابراین بعد از اتمام جلسه درمانی، بیمارانی که با دستکاه پریسما درمان شده بودند میکروبرنهایی با رنگ قهوهای روشن داشتند. در صورتی که میکروبرنهای ایجاد شده در نتیجه درمان با دستگاه فایر بولت به رنگ سفید هستند.
-
دستگاه پلاسما جت خانگی یا پلاسما پن
دیگر انواع دستگاههای پلاسما جت نوع خانگی آنها هستند که با نام پلاسمای قلمی (Pen Plasma) نیز شناخته میشوند. از جمله برندهای معتبر پلاسما جت خانگی میتوان مونستر یا پلاسما فیوژن را نام برد. این دستگاهها که اغلب برای کاربردهای خانگی استفاده میشوند جهت کار به منبع ولتاژ DC نیاز دارند. همچنین از دیگر تفاوتهای پلاسما جت کلینیکی و خانگی میتوان به فرکانس کاری بسیار پایین دستگاههای قلمی اشاره کرد. به طوری که فرکانس کاری این دستگاهها حداکثر ۲۰ کیلو هرتز میباشد.
مشخصههای مکانیکی دستگاه پلاسما جت خانگی سبب شده تا اندازه نقاط درمانی در برخی شرایط متفاوت باشند. همچنین به دلیل استفاده از منبع ولتاژ DC در آن بروز برخی عوارض جانبی احتمالی غیر قابل اجتناب است. به عنوان مثال میکروبرنهای ایجاد شده در اثر درمان رنگ قهوهای تیره دارند. در نتیجه احتمال به جای ماندن لک در ناحیه درمان بیشتر است. در حالی که چنین عارضه احتمالی در دستگاههای پلاسما جت کلینیکی وجود ندارد.
با توجه به انواع دستگاههای پلاسما جت معرفی شده در بالا میتوان به این نتیجه رسید که دستگاههای کلینیکی برای اهداف درمانی حرفهای مناسبتر هستند. همچنین از طول عمر مفید و قیمت بالاترین نیز برخوردار هستند. در هر صورت بسته به نیاز و انتظارات کاربران هر کدام از آنها میتوانند برای خرید ترجیح داده شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات میتوانید با کارشناسان فروش ما در الولیزر تماس حاصل فرمایید.
مزایای درمان به کمک پلاسما در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست
دستگاههای پلاسما به دلیل بهرهمندی از به روزترین فناوریها دارای مزایای قابل توجه بسیاری میباشند. در نتیجه پزشکان و بیماران را برای استفاده از آنها راغب میکند. از جمله مهمترین مزیت این دستگاهها غیر تهاجمی بودن اساس کار میباشد. همین باعث میشود تا بیماران حداقل درد و یا عوارض جانبی را تجربه کنند. همچنین بیمار میتواند بلافاصله بعد از اتمام جلسه درمانی به فعالیت روزانه خود بپردازد. از دیگر مزیتهای مهم دستگاههای پلاسما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تحریک سلولهای پوستی و افزایش میزان کلاژن سازی پوست
- قابلیت استفاده از آن در تمامی انواع پوستها
- گذراندن جلسات درمانی با حداقل درد و عوارض جانبی
- روشی جایگذین برای جراحی
- توانایی استفاده از آن در تمامی نواحی مختلف بدن
- اثر بخشی بالا با ماندگاری طولانی مدت
موارد منع استفاده از پلاسما در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست
فناوری بکار رفته در پلاسما به گونهای است که در حوزهها و افراد مختلف میتوان از آن استفاده کرد. یعنی پزشک میتواند در بیماران با انواع پوستها از مزیتهای این دستگاهها بهره ببرد. اما در برخی از موارد حساس استفاده از این روش درمانی توصیه نمیشود. از جمله موارد منع استفاده از دستگاههای پلاسما در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست به قرار زیر میباشد:
- زنان باردار
- افراد دارای زخم باز در ناحیه مورد نظر
- زنان شیرده
- داشتن عفونت پوستی در محل تحت درمان
- داشتن حساسیت به داروهای بیحس کننده و یا بیهوشی
- افراد دارای اسکارهای کلوئیدی یا هیپرتروفیک
مراقبتهای درمانی بعد از اعمال پلاسما تراپی بسیار حائز اهمیت میباشد. بنابراین بیمار باید برای مشاهده نتایج ایدهآل تمامی گفتههای پزشک را جدی بگیرد. از جمله مهمترین کارها قرار نگرفتن زیر آفتاب و ضرورت استفاده از کرمهای ضد آفتاب میباشد. مراقبتهای بعد حداقل باید به مدت یک هفته جدی گرفته شوند.
بلفاروپلاستی پلک فوقانی (رفع افتادگی پلک) به کمک پلاسما
از جمله رایجترین کاربرد دستگاه پلاسما (پلاسماتراپی) بلاروپلاستی (رفع افتادگی پلک) میباشد. بلفاروپلاستی به درمان افتادگی پلک بدون انجام عمل جراحی گفته میشود. به همین دلیل این روش در بیمارانی که از افتادگی پلک خود شکایت دارند محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. چرا که بلاروپلاستی دارای مزیتهای بسیار زیاد و چشمگیری در مقایسه با روش جراحی میباشد. از جمله این مزیتها عبارتند از:
- عدم نیاز به بیهوشی و مشکلات ناشی از آن
- کوتاه مدت بودن جلسه درمانی
- عدم وجود خطر آسیب رسیدن به عضلات زیرین پلک
- عدم نیاز به بخیه و بستن چشمها بعد از عمل
- نداشتن ریسک از دست دادن بینایی
- ارزانتر بودن درمان در مقایسه با اعمال عمل جراحی
البته بیمارانی که پوست چربی ندارند در مقایسه با بیماران دارای پوست چرب نتایج بهتری را کسب میکنند. به همین دلیل اغلب پزشکان برای افرادی که دارای پوستی چرب هستند عمل جراحی را مناسبتر میدانند. روش بلاروپلاستی با اعمال بیحسی موضعی انجام میشود. در نتیجه بیمار هیچ گونه دردی را در طول درمان حس نخواهد کرد. در تصاویر زیر به ترتیب انجام بلاروپلاستی به ترتیب قبل از انجام تا ۶ روز بعد نشان داده شدهاند. همان طور که مشاهده میکنید محل درمان به صورت نقطههای کوچک ظاهر شدهاند. این نقطهها به مرور زمان (حدودا در عرض ۱ هفته) از بین رفته و نتایج قابل قبولی به دست آمدهاند.
جلسات درمانی به روش بلفاروپلاستی برای هر چشم حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان لازم دارد. همچنین بیمار میتواند در حین و بلافاصله بعد از آن چشم خود را باز و بسته کند. معمولا توصیه میشود برای رسیدن به نتایج ایدهآل حدود ۳ جلسه درمانی انجام شود. اصولا فاصله بین هر جلسه با جلسه بعدی حدود ۴ تا ۶ هفته میباشد. بیمار باید بعد از اتمام بلاروپلاستی حتما از کرم ضد آفتاب و عینک آفتابی استفاده کند.
بلاروپلاستی میتواند در صورت اعمال نادرست دارای عوارضی مثل عدم تقارن، کبودی، ورم چشمگیر، عفونت و اریتمی باشد. اما اگر پزشک و دستگاه قابل اطمینانی را برای این کار انتخاب کنید هیچ عوارض جانبی به همراه نخواهد داشت. طبق آمارها و تحقیقات انجام شده اکثر افرادی که بلاروپلاستی انجام دادهاند از نتیجه کار رضایت داشتهاند. به همین دلیل توصیه میشود قبل از هر کاری در مورد دستگاه و پزشکی که این عملیات را انجام میدهد تحقیقات لازم را انجام دهید.
مراقبتهای لازم قبل از پلاسماتراپی و درمان با پلاسما
با اینکه درمان مشکلات پوستی با دستگاه پلاسما یا همان پلاسماتراپی روشی غیرتهاجمی محسوب میشود اما نیاز به یکسری مراقبتهای قبل درمان دارد. این مراقبتها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و در رسیدن به نتایج بهینه کمک میکند. در صورت نادیده گرفتن هر یک از این موارد بیمار نتیجه ایدهآل خود را به دست نخواهد آورد. این مراقبتها عبارتند از:
- اگر احساس سرماخوردگی و مریضی دارید بهتر است جلسه درمانی خود را به تاخیر بیاندازید.
- در صورتی که از لنز چشم استفاده میکنید در آوردن آنها را قبل از شروع به درمان فراموش نکنید.
- چند هفته قبل از جلسه درمانی خود به سمت کارهای تحریک کننده پوست از جمله حمام آفتاب نروید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما آن را قبل از نوبتدهی با پزشک در میان بگذارید.
- اگر قصد پلاسما تراپی در اطراف چشم خود دارید از اکستنشن مژه نباید استفاده کنید.
- از ۱ ماه قبل درمان محصولات آرایشی و بهداشتی حاوی سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید را کنار بگذارید.
مراقبتهای لازم بعد از درمان با پلاسما
به منظور رسیدن به نتیجه مثبت به کمک دستگاه پلاسما بیمار سه مرحله را باید پشت سر بگذارد. مرحله اول توجه کردن به یکسری مواردی است که قبل جلسه درمانی باید رعایت کرد. مرحله دوم همان جلسه درمانی است که توسط پزشک انجام میشود. مرحله سوم مراقبتهای بعد از جلسه درمانی است. تمامی این مراحل از اهمیت و تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. حال فرض کنید دو مرحله اول با دقت بالایی پشت سر گذرانده شد. در صورتی که مراقبتهای بعد درمان نادیده گرفته شوند کل زحمات از بین خواهند رفت. از جمله مهمترین این موارد به صورت زیر میباشند:
- از شستن ناحیه درمان به مدت ۲۴ ساعت بپرهیزید.
- هرگز محل مورد نظر را تحریک نکنید.
- ترجیحا زیر نور آفتاب قرار نگیرید. در صورتی که مجبور به این کار شدید حتما از کرم ضد آفتاب قوی استفاده کنید.
- پوست ناحیه درمان شده را همواره تمیز و مرطوب نگه دارید.
- توصیههای پزشک خود را جدی گرفته و به تمام گفتههای او عمل کنید.
- توصیه میشود تا ۱ ماه بعد از درمان از محصولات آرایشی بر روی پوست خود استفاده نکنید.
مراحل درمان با پلاسما
بسیاری از افراد استرس زیادی بابت جلسه درمانی با دستگاه پلاسما و پلاسما تراپی دارند. به منظور کاهش استرس بهتر است با مراحل درمانی به ترتیب آشنا شوید. بنابراین سعی کردهایم اقداماتی که در یک جلسه پلاسما تراپی روی پوست انجام میشود را با شما در میان بگذاریم. این مراحل به ترتیب عبارتند از:
- مشاوره پزشک با بیمار به منظور آگاهی از سوابق بیماری و داروهایی که مصرف میکند.
- اعمال بیحسی موضعی در پوست ناحیهای که قرار است پلاسما تراپی انجام شود.
- اعمال پلاسما تراپی به کمک دستگاه پلاسما بر روی پوست بیمار.
- تجویز دارو و آگاه سازی او از مراقبتهای بعد از درمان.
تمامی این مراحل با توجه به بزرگی ناحیه مورد نظر ۱۵ تا ۶۰ دقیقه طول خواهد کشید. در طول این مدت احساس گرما و حس ناخوشآیند در محل مورد نظر کاملا طبیعی است. همچنین هیچ گونه جای نگرانی بابت احساس درد نیست. زیرا دردی که ممکن است بیمار احساس کند بسیار جزیی و قابل تحمل خواهد بود.
عوارض ناشی از درمان با دستگاه پلاسما
علاوه بر تاثیر بسیار بالایی که دستگاه پلاسما در جوانسازی پوست دارد عوارض کم آن نیز باعث استقبال بیماران و پزشکان شده است. به عبارتی دیگر عوارض بعد از پلاسما تراپی به قدری کم است که در بسیاری از موارد نادیده گرفته میشود. از جمله مهمترین این عوارض میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهابات پوستی که بعد از ۷۲ ساعت به کلی بهبود پیدا میکنند.
- پوسته پوسته شدن پوست تحت درمان
- احساس سوزش خفیف در ناحیه تحت درمان به مدت چند ساعت
تعداد جلسات درمانی و میزان ماندگاری آن
تعداد جلسات درمانی به کمک دستگاه پلاسما به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به جنس پوست، عوامل ژنتیکی، نوع دستگاه پلاسما، سن بیمار و … اشاره کرد. تنها پزشک میتواند تمامی این عوامل را بررسی کرده و تعداد جلسات درمانی را تشخیص دهد. این جلسات معمولا با فاصله ۱ ماه از هم انجام میشوند. در مورد ماندگاری نتایج حاصل از پلاسما تراپی باید بگوییم که روند پیری هیچگاه با هیچ روشی متوقف نمیشود. این در مورد درمان به کمک دستگاه پلاسما نیز صادق است. اما در حالت کلی میتوان نتایج مثبت حاصل از این روش زیبایی و جوانسازی را تا ۵ سال مشاهده کرد.
برای کسایی که امکان جراحیهای جوانسازی پوست رو ندارن و یا از این جراحیها میترسن دستگاه پلاسما گزینه خیلی خوبی هستش. مطالبتون واقعا خیلی مفید بود
مرسی