آموزش های ویدئویی

قسمت نهم آموزشهای کوتاه الولیزر | تکنولوژی پلاسما و کاربرد آن در پزشکی زیبائی

آشنایی با تکنولوژی پلاسما
به این نوشته امتیاز دهید.

پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می‌شود. به این معنا که علاوه بر سه حالت جامد، مایع و گاز حالت دیگری از ماده بنام پلاسما وجود دارد. نکته جالب توجه این است که پلاسما فراوان‌ترین حالت ماده در طبیعت محسوب می‌شود. به دلیل فراوانی و ویژگی‌های منحصر به فرد پلاسما امروزه در حوزه‌های مختلفی از جمله پزشکی دارای کاربردهای گسترده‌ای است. یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از آن بلفاروپلاستی یا همان درمان افتادگی پلک در زمینه پزشکی و زیباسازی می‌باشد. اگر بخواهیم این حالت از ماده را تعریف کنیم باید بگوییم پلاسما یک گاز یونیزه شده‌ای است که بارهای منفی و مثبت آن خنثی هستند. از جمله مهم‌ترین خواص پلاسماها رسانا بودن آن است. یعنی می‌تواند به راحتی جریان را از خود عبور دهد.

مکانیزم تولید پلاسما

پلاسما در جو فشار بالا تولید می‌شود. با در نظر گرفتن این موضوع دو نوع روش کلی برای تولید پلاسما استفاده می‌شود. این دو روش عبارتند از:

  • فراگرم کردن یا همانSuper heating
  • اعمال میدان مغناطیسی قوی

در هر یک از دو روش نام برده پیوند بین مولکول‌ها گسسته می‌شود. در نتیجه این اتفاق باعث تبدیل اتم به الکترون‌ها و یون‌ها می‌شود. امروزه می‌توان شاهد به کار گیری چندین تکنولوژی‌ برای این منظور بود. از جمله این تکنولوژی‌ها می‌توان به استفاده  از لیزر آر اف و ماکرو ویو ژنراتورها اشاره کرد. معمولا در تولید پلاسما از گازهای نجیب استفاده می‌کنند. اما در زمینه پزشکی استفاده از هوا به جای گاز نجیب برای این منظور توصیه می‌شود.

اساس کار به این صورت است که پلاسما در بخشی به نام پروپ که درون دستگاه تولید کننده پلاسما قرار دارد ایجاد می‌شود. این پروپ دارای یک تیپ فلزی است. زمانی که پروپ در نزدیکی پوست قرار می‌گیرد یک ولتاژ AC با فرکانس خیلی بالا بر روی آن اعمال می‌شود. در نتیجه پزشک شاهد یونیزه شدن هوای بین نوک پروپ و سطح پوست خواهد شد. در پی این یونیزه شدن اختلاف پتانسیل خیلی بالایی بین تیپ و سطح پوست ایجاد می‌شود. این باعث به وجود آمدن یک قوس الکتریکی شده و در نهایت انرژی الکتریکی به پوست می‌رسد. همین انرژی الکتریکی رسیده به سطح پوست باعث از بین بردن غشا سلول‌های موجود در لایه اپیدرم پوست می‌شود. به این فرآیند رخ داده شده تصعید می‌گویند. یعنی غشای سلول مستقیما از حالت جامد به حالت گاز تبدیل شده و از بین می‌رود. بنابراین پزشک بدون اینکه از دستگاه برش استفاده کند به صورت غیر تهاجمی قادر به نابودی سلول خواهد بود. به دنبال از بین رفتن سلول، پوست به سمت جای خالی آن کشیده می‌شود. اخیرا این اتفاق به عنوان منشا بسیاری از درمان‌های زیبایی در حوزه پزشکی مورد توجه واقع شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *