مقاله ها

معرفی روش های لایه برداری پوست | مزایا + معایب

روش های لایه برداری پوست
5/5 - (1 امتیاز)

لایه برداری پوست روشی کارساز و موثر در داشتن پوستی شاداب و صاف است. به طوری که به کمک این کار می‌توان تا حد زیادی لکه‌های پوستی خود را درمان کرد. همچنین روش های لایه برداری پوست به درمان آسیب‌های پوستی کمک کرده و آن را صاف، شفاف و یکدست می‌کند. البته از آنجاییکه لایه‌برداری پوست شامل روش‌های درمانی مختلفی است، آشنایی با آن‌ها در انتخاب بهترین گزینه اهمیت بالایی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش‌های مختلف لایه‌برداری برای بازسازی و احیای پوست تا انتهای مطالب همراه ما باشید. ما در این مقاله به شما عزیزان کمک می‌کنیم از بروزترین تجهیزات لایه‌برداری پوست در کلینیک زیبایی خود بهره ببرید.

منظور از لایه‌برداری پوست چیست؟

روش های لایه‌برداری پوست با برداشتن آسیب‌دیده‌ترین لایه‌های خارجی پوست به بازیابی پوستی جوان‌تر و زیباتر کمک می‌کند. به طوری که ظاهری سالم‌تر در زیر پوست ایجاد کرده و باعث رشد سلول‌های جدید و سالم پوست می‌گردد. گذشت زمان پوست را دچار ساییدگی و پارگی لایه‌های بیرونی می‌کند. در نتیجه نشانه‌های پیری از قبیل چین و چروک، اسکار، لکه‌های و … بر روی آن ظاهر می‌شوند. از آنجایی که درمان‌های لایه‌برداری پوست به پیشگیری از این موارد کمک می‌کند در حال حاضر به یکی از پرطرفدارترین خواسته‌های مراجعین در کلینیک‌های زیبایی تبدیل شده‌اند.
امروزه متخصصین زیبایی از تکنیک‌های مختلفی برای لایه‌برداری پوست استفاده می‌کنند. بنابراین هر فردی می‌تواند بسته به شرایط خود بهترین روش درمانی را انتخاب و اعمال کند. حال اینکه کدام روش گزینه مناسبی برای مراجعین است، نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارد. از همین رو در ادامه به معرفی چند روش برتر در این حوزه می‌پردازیم.

روش‌های غیرتهاجمی لایه‌برداری پوست

همان طور که گفته شد لایه‌برداری به از بین بردن بافت پیر و سطحی پوست کمک کرده و باعث ظاهر شدن بافت جدید و جوان‌تر می‌گردد. در نتیجه افراد می‌توانند با انجام آن به ظاهری شاداب‌تری دست یابند. بهترین روش‌ های لایه برداری پوست شامل درمان‌های غیرتهاجمی می‌باشند؛ چرا که به صورت سرپایی انجام شده و مراجعین شاهد عوارض جانبی جدی و آزاردهنده‌ای نخواهند شد. حال اینکه این روش‌ها شامل چه گزینه‌هایی هستند در زیر مورد بررسی قرار گرفته‌اند:

• لایه برداری پوست با لیزر

رایج‌ترین مورد از روش های لایه برداری پوست، استفاده از فناوری لیزر می‌باشد. لیزرها از پرتوهای بسیار متمرکز انرژی نور برای بهبود تن، بافت و ظاهر پوست کمک می‌گیرند. در نتیجه با نتایج مثبت قابل توجهی بر روی پوست همراه می‌شوند. از جمله این موارد می‌توان به رفع چین و چروک، درمان لکه‌های پوستی، سفت کردن پوست و تولید کلاژن بیشتر و از بین بردن آکنه یا اسکارهای جراحی اشاره کرد. لایه‌برداری پوست با لیزر را بسته به فناوری استفاده شده در آن می‌توان در دو دسته زیر قرار داد:

الف) لیزرهای ابلیتیو (Ablative Lasers)
لیزرهای ابلیتیو که اصطلاحا سایشی نامیده می‌شوند، لایه‌های بیرونی پوست را از بین می‌برند. در نتیجه لایه جدیدتری از پوست جایگزین لایه‌های پیر پوست می‌گردند. عمق نفوذ لیزرهای ابلیتیو به طول موج نور آن‌ها بستگی دارد. بنابراین متخصص زیبایی بسته به نوع پوست، اهداف و شرایط از طول موج مناسبی استفاده می‌کند. دستگاه لیزر CO2 فرکشنال از جمله این لیزرهاست.

ب) لیزرهای غیر ابلیتیو (Non-Ablative Lasers)
نوع دیگر از روش های لایه برداری پوست توسط لیزر، براساس فناوری غیرسایشی است که با نام غیر-ابلیتیو شناخته می‌شوند. این لیزرها با گرم کردن لایه‌های زیرین پوست باعث تحریک سلول‌ها به کلاژن‌سازی می‌شوند. در نتیجه پوست بافتی سفت‌تر پیدا کرده و ظاهری شاداب‌تر خواهد داشت. این روش در مقایسه با لیزرهای ابلیتیو عوارض جانبی کمتری داشته و نتایج حاصل از آن نیز ماندگاری بیشتری دارد. توجه داشته باشید که رسیدن به نتایج مثبت نهایی به کمک روش لایه‌برداری با لیزر نیاز به اندکی صبر دارد. به این معنا که نتایج یک شبه ظاهر نمی‌شوند. به عبارتی چندین ماه طول می‌کشد تا اثرات کامل سلول‌های جدید پوست و رشد کلاژن شکل بگیرند.

توجه کنید که موقع استفاده از هر گونه لیزر بایستی از عینک لیزر نیز استفاده کنید.

• لایه‌برداری پوست با داروهای شیمیایی

مورد بعدی از روش های لایه برداری پوست، استفاده از داروها و محلول‌های شیمیایی است. این روش اصطلاحا با نام لایه برداری شیمیایی (Chemical Peels) شناخته می‌شود. در این روش محلول مخصوصی به کمک برس بر روی پوست بیمار زده می‌شود. این محلول به از بین بردن لایه سطحی پوست در ناحیه درمانی کمک می‌کند. سپس بعد از جلسه درمانی و در طی چند روز آینده لایه جدید جایگذین آن شده و به تدریج چهره‌ای صاف‌تر و جوان‌تر ظاهر می‌شود. در این روش نیز همانند لیزر می‌توان به نتایج درمانی مثبت قابل توجهی اعم از موارد زیر دست یافت:

– کاهش یا حذف لکه‌‌های پوستی
– رفع چین و چروک
– درمان اسکارهای آکنه یا اسکارهای ناشی از جراحت یا جراحی
– ایجاد ظاهری سفت و شاداب در پوست

روش های لایه برداری پوست با محلول‌های شیمیایی بسته به شرایط می‌توانند به صورت سطحی‌تر و یا عمیق‌تر اعمال شوند. به طوری که لایه‌برداری شیمیایی سطحی معمولاً لایه اپیدرم (خارجی‌ترین لایه پوست) را هدف قرار می‌دهد. در این روش معمولا از محلول اسیدی ملایم مانند اسید گلیکولیک، آلفا هیدروکسی اسید (AHA)، اسید سالیسیلیک، آنزیم‌های میوه یا غلظت کم اسید تری کلرواستیک (TCA) استفاده می‌شود. در حالیکه لایه‌برداری‌های عمیق‌تر لایه درم پوست را هدف قرار می‌دهد. از جمله لایه‌بردارهای عمیق می‌توان به فنل،TCA و روغن‌های کروتون اشاره کرد.

• لایه برداری پوست به صورت مکانیکی

دسته سوم از روش های لایه برداری پوست، شامل لایه‌برداری مکانیکی می‌شوند. به این صورت که در آن از ابزاری برای جدا کردن لایه‌های بیرونی پوست استفاده می‌گردد. چنین درمان‌هایی شامل دو گزینه میکرودرم ابریژن و درم ابریژن است که در زیر به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

الف) میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion)
میکرودرم ابریژن یک روش نسبتاً ملایم است که می‌تواند روی صورت، گردن، دست‌ها یا بدن استفاده شود. در طول این درمان، ناحیه مورد نظر به کمک یک ابزار با نوک بسیار ظریف یا ذرات ساینده لایه‌برداری می‌شود. این روش بر خلاف تصور برای انواع پوست کاملا بی‌خطر بوده و عوارض جانبی بسیار کمی را به همراه دارد. در نتیجه مراجعین بدون نیاز به دوره نقاهت طولانی می‌توانند به کارهای روزمره خود بپردازند. از جمله مزایای قابل توجه میکرودرم ابریژن عبارتند از:

– از بین بردن خطوط و چین و چروک‌های ظریف مانند پنجه کلاغی
– کمک به تاثیرگذاری بیشتر محصولات مراقبت از پوست
– روشن کردن رنگ پوست
– درمان لکه‌های ناشی از افزایش سن یا اسکارهای خفیف آکنه

ب) درم ابریژن (Dermabrasion)
مورد بعدی از روش های لایه برداری پوست به صورت مکانیکی، درم ابریژن نام دارد. این روش به عنوان گزینه‌ای قوی‌تر و موثرتر از لایه‌برداری میکرودرم ابریژن شناخته می‌شود. روش کار آن به این صورت است که متخصص زیبایی از ابزار یا تیغه‌ای که به سرعت می‌چرخد به منظور جدا کردن لایه‌ای از پوست استفاده می‌کند. از آنجایی که درم ابریژن به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند، قدرت تاثیرگذاری بر رنگدانه‌های پوست را نیز دارد. از همین رو تجویز آن برای هر نوع پوستی توصیه نمی‌شود. ناگفته نماند این روش برای اعمال نیاز به بی‌حسی داشته و بیمار در طول جلسه درمانی دردی احساس نخواهد کرد. از حوزه‌های کاربردی درم ابریژن شامل موارد زیر می‌باشند:

– بهبود خطوط عمودی لب، خطوط لبخند و سایر چین و چروک‌های صورت
– درمان اسکار آکنه
– رفع لک‌های پوستی و ایجاد پوستی صاف برای مراجعین
توجه داشته باشید بعد از اعمال درم ابریژن ناحیه تحت درمان باید به خوبی طبق دستورالعمل‌های پزشک متخصص مراقبت شود.

• لایه‌برداری پوست با میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ (Microneedling) یک فناوری ترمیم‌کننده پوست است که در دسته پرطرفدارترین روش های لایه برداری پوست قرار دارد. در این روش از فرآیند ترمیم طبیعی پوست استفاده می‌کنند. به طوریکه با کاهش عیوب، درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید و بازگرداندن شادابی و جوانی به پوست همراه است. روش کار به این صورت است که با استفاده از سوزن های بسیار ظریف آسیب‌های میکروسکوپی در پوست ایجاد می‌کنند. سوزن‌ها به قدری ظریف هستند که آسیب‌های وارده به پوست با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند. بنابراین جایی برای نگرانی بابت زخم‌ها و دوره نقاهت بعد از درمان نیست. در این روش خراش‌های وارده به پوست سلول‌ها را تحریک به تولید کلاژن و الاستین بیشتر و جدیدتر می‌کنند. در نتیجه پوست بعد از بهبودی ظاهری سالم‌تر و شاداب‌تر خواهد داشت. از جمله مشکلاتی که به کمک میکرونیدلینگ قابل درمان هستند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– رفع خطوط ریز و چین و چروک‌های سطحی
– درمان آکنه یا اسکارهای جراحی
– درمان منافذ بزرگ پوست
– بهبود آسیب ناشی از آفتاب
– رفه لکه‌های ناشی از افزایش سن و هایپرپیگمانتاسیون
– از بین بردن علائم کشش پوستی

از آنجاییکه لایه‌برداری با میکرونیدلینگ با مواد شیمیایی یا لیزر نیست، می‌توان از آن برای تمامی انواع پوست‌ها بهره برد. برای رسیدن به بهترین نتایج به کمک میکرونیدلینگ، چند جلسه درمانی توصیه می‌شود. آر اف فرکشنال میکرونیدلینگ نیز از این نوع دستگاهها می باشد.

• لایه‌برداری پوست با فناوری IPL

نور پالس شدید IPL، درمانی شبیه به لایه برداری با لیزر است. به این صورت که از نور برای درمان مشکلات پوستی، به ویژه مشکلات رنگدانه و جوانسازی استفاده می‌شود. اساس کار به این صورت است که به جای طول موج بسیار متمرکز و تک، IPL از طیف گسترده‌ای از طول موج‌های نور استفاده می‌کند. این طول موج‌های نور، در پالس‌های کوتاه ارائه می‌شوند. در نتیجه پالس‌های نوری از دو جهت به شادابی و رفع مشکلات پوست کمک می‌کنند. اول اینکه، طول موج‌های موجود در IPL رنگدانه‌های غیر عادی پوست را جذب می‌کنند. در نتیجه مشکلاتی از قبیل هایپرپیگمانتاسیون و لکه‌های پیری و کک و مک را درمان می‌کند. موضوع دوم اینکه IPL تا حدی سلول‌های پوستی را تحریک به کلاژن‌سازی بیشتر نیز می‌کند. IPL یک درمان غیر سایشی به حساب می‌آید که هیچ پوستی در طول درمان برداشته نمی‌شود. از همین رو بدون دوره نقاهت است. از جمله کاربردهای فناوری IPL در حوزه زیبایی عبارتند از:

– درمان آسیب‌های خورشیدی پوست
– بهبود نشانه‌های هایپرپیگمانتاسیون
– رفع لکه‌های پیری و کک و مک
– درمان رگهای عنکبوتی
– رفع قرمزی و روزاسه
– درمان ضایعات عروقی
– از بین بردن مشکلات بافت
IPLبا نام‌های مختلفی از جمله BBL (نور باند وسیع)، فوتوفاسیال و جوانسازی نوری در بازار عرضه می‌شود.

فناوری تیکسل یا ترمال فرکشنال

فناوری ترمال فرکشنال که با نام دستگاه تیکسل در بازار شناخته می‌شود از دیگر روش های لایه برداری پوست است. از مزایای منحصر به فرد فناوری ترمال فرکشنال  یا تیکسل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفت و یکنواخت کردن پوست صورت، دست، گردن و …
  • بهبود لک‌های پوست و اعمال تغییر رنگ در جهت مثبت
  • رفع چین و چروک بدون درد با بالاترین استانداردهای ایمنی
  • بازسازی سلول‌های پوستی و تحریک آن‌ها به تولید کلاژن بیشتر

دستگاه تیکسل که بر اساس فناوری ترمال فرکشنال طراحی شده با یک جلسه درمانی می‌تواند رضایت مراجعین را جلب کند. به طوری که با یک جلسه نتایج مثبت درمانی قابل مشاهده خواهند بود. از دیگر امتیازهای مهم این تکنولوژی که آن را در مقابل دستگاه‌های لیزر CO2 برتر می‌کند، قابلیت نفوذ بیشتر به بافت‌ها و اعمال گرمای بیشتر است. همچنین این روش رویکرد بسیار طبیعی داشته و با ایمنی بالا قابلیت بهره برداری در اغلب مراجعین را دارد

چه کسانی باید از روش های لایه برداری پوست بهره‌مند شوند؟

اکنون که با روش های لایه برداری پوست آشنا شدیم، سوالی که ذهن اغلب افراد را به خود درگیر می‌‌کند این است که چه کسانی کاندید مناسب برای لایه‌برداری هستند؟ از آنجایی که موارد فوق در دسته روش‌های غیر تهاجمی قرار دارند، تقریبا تمامی افراد می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند. به عبارتی دیگر تمامی افرادی که از لک‌های پوستی، چین و چروک سطحی پوست، آکنه و اسکار پوست و مشکلاتی از این قبیل شکایت دارند، می‌توانند با نظارت پزشک متخصص از مزایای روش‌های لایه‌برداری استفاده کنند. تنها افرادی که بهتر است لایه برداری به روش‌های فوق را به تاخیر بیاندازند شامل موارد زیر خواهند بود:

• زنان باردار
• افرادی که داروهایی از قبیل راکوتان مصرف می‌کنند.
• افرادی که دارای زخم در منطقه مورد نظر هستند.
• افرادی که مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی بدن هستند.
به غیرِ موارد فوق توجه داشته باشید کوچکترین اقدام در راستای لایه‌برداری پوست باید با صلاح‌دید پزشک متخصص انجام شود.

خرید دستگاه‌های لایه‌برداری پوست

تجهیز کردن کلینیک زیبایی به دستگاه‌های لایه‌برداری از ضروریات کار متخصصان پوست به شمار می‌آید. البته امروزه صدها درمان مختلف برای لایه‌برداری پوست در بازار وجود دارد که با نام‌های تجاری خاص خود عرضه می‌شوند. هر چند اغلب این فناوری‌ها عالی و ایمن هستند اما تعداد گزینه‌های نامناسب و غیر استاندارد نیز کم نیستند. از همین روتوصیه می‌شود حتما صاحبان کلینیک‌های زیبایی از افراد مطمطئن و شرکت‌های معتبر برای خرید دستگاه‌های خود اقدام کنند. فروشگاه الولیزر با سال‌ها سابقه درخشان در حوزه ارائه دستگاه‌های پزشکی در این زمینه نیز همراه شما می‌باشد. پس چنانچه دنبال دستگاهی معتبر با کارآیی و تاثیرگذاری بالا هستید، حتما با کارشناسان فروش الولیزر در ارتباط باشید. الولیزر تضمینی بر خرید شما با کیفیت بالا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *