مقاله ها

تعداد جلسات لیزر موهای زائد

تعداد جلسات لیزر دایود
5/5 - (2 امتیاز)

از بین بردن موهای زائد بدن همواره یکی از دغدغه‌های اصلی افراد بوده و است. برای این منظور روش‌های مدرن و سنتی بسیار زیادی ارائه شده‌اند. اما هیچ یک از آن‌ها نتوانسته به اندازه لیزر مورد پسند اغلب افراد واقع شود. چرا که به کمک لیزر می‌توان به صورت دائمی از شر موهای ناخواسته خود خلاص شد. در حالی که بقیه روش‌ها موقتی بوده و نیاز به تکرار مداوم آن‌ها وجود دارد. ناگفته نماند اگر قصد دارید از مزایای لیزر موهای زائد بهره ببرید باید تمامی جلسات درمانی را پشت سر بگذارید. در غیر این صورت نمی‌توان به طور کامل موهای زائد بدن را از بین برد. حال سوالی که ذهن کاندیدهای لیزر را به خود مشغول می‌کند این است که چند جلسه درمانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز است؟. در پاسخ به این سوال باید عوامل متعدد بسیاری را در نظر گرفت. از جمله این موارد می‌توان به رنگ پوست، جنس و ضخامت مو، نوع دستگاه لیزر و غیره اشاره کرد. الولیزر قصد دارد در این مقاله به بررسی تعداد جلسات لیزر موهای زائد و عوامل تاثیرگذار بر آن بپردازد.

  • کنتراست رنگ بین پوست و مو

    هر چه کنتراست رنگ بین پوست و مو بیشتر باشد لیزر درمانی به منظور حذف موهای زائد سریع‌تر خواهد بود. مثلا افراد با رنگ پوست روشن اما تار مو تیره و ضخیم بهترین کاندید برای بهره‌مندی از مزایای لیزر هستند. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد ورود دستگاه‌های مختلف لیزر مو به بازار هستیم. هر یک از این دستگاه‌ها با داشتن امواج با طول موج مختلف برای انواع متعدد تیپ پوستی طراحی شده‌اند. بنابراین برای دستیابی به بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن حتما در انتخاب دستگاه مناسب با شرایط خود توجه کنید.

  • ناحیه مورد نظر برای انجام لیزر مو زائد

    یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در تعداد جلسات لیزر موهای زائد ناحیه‌ای است که قصد لیزردرمانی در آن را داریم. چرا که موهای نواحی مختلف دارای چرخه رشد متفاوتی هستند. از طرفی دیگر رنگ پوست، ضخامت و تراکم موها نیز در هر ناحیه‌ای از بدن متفاوت است. لذا ابتدا باید محلی که قصد انجام لیزر دارید مشخص گردد تا بعد از آن تعداد جلسات لازم معلوم شوند. معمولا نواحی از بدن که پوست تیره‌تری دارند به تعداد جلسات بیشتری نیاز خواهند داشت.

  • چرخه رشد موهای زائد

    موهایی که در نواحی مختلف بدن رشد می‌کنند دارای چرخه رشد ۴ تا ۶ هفته‌ای هستند. در این چرخه رشد موها از سه مرحله زیر به ترتیب گذر می‌کنند:

    • آناژن (مرحله رشد)
    • کاتاژن (مرحله ریزش)
    • تلوژن (مرحله استراحت)

    برای اینکه لیزر موهای زائد بتواند تاثیر بالایی در مختل کردن چرخه رشد داشته باشد باید در مرحله آناژن اعمال شود. زیرا فقط در این مرحله امواج لیزر می‌توانند فولیکول‌های مو را هدف قرار دهند. از آنجایی که در هر جلسه لیزر فقط ۷۵ درصد از موها در مرحله آناژن هستند اعمال چند جلسه لیزر الزامی است. در غیر این صورت نمی‌توان انتظار از بین رفتن دائمی موهای ناخواسته بدن را داشت. در جدول زیر چرخه رشد موها در نواحی مختلف بدن بررسی شده‌اند.

    مرحله آناژن کاتاژن تلوژن نواحی بدن
    ۱۰ ماه ۱ الی ۲ هفته ۳ ماه ابرو
    ۱۰ ماه ۱ الی ۲ هفته ۳ ماه گوش
    ۱۴ ماه ۲ الی ۳ هفته ۱۰ هفته چانه
    ۵ ماه ۲ الی ۳ هفته ۶ هفته پشت لب
    ۵ ماه ۲ الی ۳ هفته ۳ هفته زیر بغل
    ۱۰ ماه ۲ الی ۳ هفته ۴ ماه بازو
    ۱ سال ۳ الی ۶ هفته ۶ ماه پا

    ناگفته نماند که چرخه رشد موها می‌تواند در افراد مختلف کمی متفاوت باشد. چرا که ژنتیک، تغذیه و مواردی از این قبیل در مدت زمان هر فاز تاثیر مستقیم دارد.

  • میزان ملانین موجود در فولیکول موها

    میزان ملانین از دیگر مواردی است که در تعیین تعداد جلسات لیزر موهای زائد تاثیرگذار خواهد بود. چرا که در لیزر موهای زائد هرچه میزان ملانین بیشتر باید امواج لیزر بیشتری را جذب خود می‌کند. در نتیجه ریشه موها آسیب بیشتری دیده و چرخه رشد مختل می‌شود. با مختل شدن چرخه رشد به صورت چند باره می‌توان شاهد عدم رشد دوباره موها به صورت همیشگی شد. نکته مهم دیگر این که میزان ملانین در فاز آناژن در بیشترین میزان خود خواهد بود. ملانین به رنگدانه تیره‌ای گفته می‌شود که در فولیکول و ریشه مو وجود دارد.

  • میزان تراکم موهای زائد در ناحیه اعمال لیزر

    در تعیین تعداد جلسات لیزر موهای زائد نباید میزان تراکم موها را نادیده گرفت. هر چه تراکم موها در محدوده مورد نظر بیشتر باشد برای رسیدن به نتیجه ایده‌آل باید جلسات بیشتری را در نظر گرفت. زیرا همان طور که گفته شد در هر جلسه لیزر درمانی فقط ۷۵ درصد موها در فاز آناژن هستند. در نتیجه در نواحی با تراکم مو بالا تعداد زیادی از موها در این فاز نخواهند بود. پس باید استفاده از لیزر چندین بار تکرار شود تا بالاخره تمامی موها در فاز آناژن قرار بگیرند.

  • جنسیت و سن کاندید لیزر مو زائد

    در بین تمامی پارامترهای گفته شده هرگز نباید نقش جنسیت و سن افراد را نادیده گرفت. چرا که حجم موهای زائد و میزان ضخامت آن‌ها در زنان و مردان یکسان نیست. از طرفی دیگر با گذر سن سرعت رشد و میزان موهای بدن تغییر می‌کند. در نتیجه هرگز نباید تعداد جلسات یکسانی را برای هر یک از این گروه‌ها در نظر گرفت.

  • نوع دستگاه انتخابی برای حذف مو زائد

    یکی از مهم‌ترین عوامل در تعیین تعداد جلسات لیزر موهای زائد نوع دستگاهی است که برای این منظور انتخاب می‌شود. دستگاه‌های لیزر موجود در بازار با توجه به طول موج و مکانیزمی که دارند میزان اثربخشی متفاوتی را خواهند داشت. بهترین راه برای انتخاب دستگاه مناسب تصمیم‌گیری با توجه به شرایط بیمار و طول موج دستگاه لیزر است.

تعداد جلسات لیزر دایود

تعداد جلسات لیزر دایود

لیزر دایود با ساطع کردن طول موجی در محدوده ۸۱۰ نانومتر قدرت نفوذ بالایی در پوست بیمار دارد. به همین دلیل می‌تواند مستقیما توسط فولیکول‌های مو جذب شده و چرخه رشد مو را مختل کند. طبق تجربه‌های به دست آمده، تعداد جلسات لیزر دایود با توجه به شرایط بین ۴ تا ۱۰ جلسه متغیر است. این تعداد از جلسات با توجه به تیره بودن پوست و یا نازک و روشن‌تر بودن مو بیشتر خواهد بود.

تعداد جلسات لیزر الکساندرایت

دستگاه لیزر الکساندرایت قابلیت ساطع کردن امواج با طول موج ۷۵۵ نانومتر را دارد. این طول موج در مقایسه با لیزر دایود کمتر است. در نتیجه میزان انرژی و تاثیرگذاری آن نسبت به لیزر دایود بیشتر خواهد بود. بنابراین تعداد جلسات لیزر الکساندرایت تا حد قابل توجهی می‌تواند کمتر باشد. به طوری که تعداد جلسات لازم به صورت میانگین بین ۴ تا ۶ جلسه تعیین شده است. طبق آمارهای به دست آمده اغلب افراد می‌توانند در ۴ جلسه اول به نتیجه ایده‌آل خود در خصوص حذف موهای زائد با لیزر الکساندرایت برسند.

تعداد جلسات لیزر بیکینی

یکی از پرطرفدارترین نواحی بدن برای انجام لیزر مو زائد اندام تناسلی است. تمامی مواردی که در بالا نام برده شد در تعیین تعداد جلسات لیزر بیکینی تاثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل نمی‌توان تعداد جلسه مشخصی را برای آن عنوان کرد. چرا که رنگ پوست، سرعت رشد موها، نوع دستگاه انتخاب شده و … باید بررسی شوند. اما در حالت کلی برای رسیدن به نتیجه مطلوب حداقل ۴ و حداکثر ۱۰ جلسه کافی خواهد بود. فراموش نکنید که برای لیزر، موها باید در مرحله آناژن قرار بگیرند. موهای رشد کرده در بیکینی به دوره ۶ تا ۸ هفته‌ای برای رسیدن به فاز آناژن نیاز دارند. بنابراین باید بین جلسات لیزر بیکینی حدود شش الی هشت هفته فاصله را در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *