مقاله ها

لیزر روبی

دستگاه لیزر روبی در کارگاه
5/5 - (1 امتیاز)

روز به روز شاهد رونمایی از تنوع بسیار بالایی از دستگاه‌های لیزر در بازار هستیم: انواع لیزرهای پزشکی، لیزرهای صنعتی و … . به طوری که هر کدام از آن‌ها برای اهداف خاصی طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر چند رونمایی از دستگاه‌های متعدد با امتیازهایی برای کاربران همراه است اما باعث سردرگمی افراد در انتخاب نیز می‌گردد. یکی از اولین دستگاه‌های لیزری که به الزامات هر کلینیک زیبایی تبدیل شده، لیزر روبی نام دارد. فناوری این دستگاه خیلی قبل تر از لیزر الکساندرایت و دستگاه لیزر تیتانیوم به بازار عرضه شد.

این دستگاه لیزر با هدف استفاده در حوزه زیبایی و جوانسازی پوست و مو طراحی و به بازار عرضه شده است. برای آشنایی کامل با جزئیات این دستگاه بی‌نظیر شما را به همراهی ما تا انتهای این مطلب دعوت می‌کنیم.

معرفی دستگاه لیزر روبی

روبی (Ruby) لیزری از نوع حالت جامد است مانند دستگاه لیزر الکساندرایت که در طراحی آن از کریستال روبی استفاده شده است. در نتیجه قابلیت ساطع کردن پالس‌های نور مرئی به طول ۶۹۴ نانومتر را دارد. این امواج در سرعت‌های میلی ثانیه‌ای ساطع شده و برای استفاده در حوزه‌های مختلف زیبایی و جوانسازی مناسب است. جالب است بدانید که در ابتدا لیزرهای روبی با اهداف نظامی روی کار آمدند. به این صورت که از آن به منظور تعیین فاصله‌ها تا هدف مورد نظر استفاده می‌شد. بعدها با پیشرفت‌هایی که در این فناوری ایجاد شد، شاهد ورود آن به حوزه زیبایی و جوان‌سازی پوست شدیم. بطوریکه امروزه مهم‌ترین کاربرد دستگاه لیزر روبی در کلینیک‌های زیبایی است که در ادامه به بررسی دقیق آن‌ها خواهیم پرداخت.

طراحی و مکانیزم دستگاه لیزر روبی

لیزر روبی یک لیزر حالت جامد سه سطحی است. به طوری که محیط لیزر فعال (واسطه افزایش/تقویت لیزر) یک میله یاقوت مصنوعی می‌باشد. این کریستال یاقوتی توسط پمپاژ نوری که معمولاً توسط یک لوله فلاش زنون صورت می‌گیرد، انرژی خود را تامین می‌کند. توجه داشته باشید که یاقوت دارای نوارهای جذبی بسیار گسترده و قدرتمند به طول ۴۰۰ و ۵۵۰ نانومتر است. همچنین طول عمر فلورسانس بسیار طولانی در حدود ۳ میلی ثانیه دارد. بنابراین امکان پمپاژ انرژی بسیار بالایی را فراهم می‌کند. در کنار گسترده بودن مشخصات جذب، یاقوت دارای بازده تبدیل بسیار کمتری است.

به عبارتی دیگر می‌توان گفت دستگاه لیزر روبی طبق اصل ترمولیز انتخابی کار می‌کند. به این صورت که حالت کیوسویچ (Q-Switching) باعث ساطع شدن امواج لیزری با شدت بالا در پالس‌های کوتاه می‌گردد. کریستال روبی (یاقوت) که ناحیه فعال لیزر محسوب می‌شود، انرژی خروجی بالا (حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ مگاوات) را ممکن می‌سازد. این انرژی در پالس‌های کوتاه (بین ۲۰ الی ۸۰ نانوثانیه) و در طول ۶۹۴ نانومتر از دستگاه خارج می‌شوند. طول موج انتخابی لیزر اغلب توسط ناحیه هدف جذب و میزان بسیار کمی از آن توسط بافت‌های اطراف جذب می‌گردد. در نتیجه تنها بافت هدف تحت تاثیر حرارت ناشی از امواج لیزر روبی بوده و بدون آسیب رسیدن به دیگر بافت‌های اطراف می‌توان سلول‌های بیمار را از بین برده و به اهداف درمانی مورد نظر رسید.

دستگاه لیزر روبی

مهم‌ترین ویژگی‌های دستگاه لیزر روبی

تکنولوژی کریستال یاقوت به کار رفته در لیزر روبی باعث بروز ویژگی‌های مثبت قابل توجهی در آن شده است. بعبارتی تبدیل شدن لیزر روبی به یکی از بهترین دستگاه‌های کلینیک‌های زیبایی اتفاقی نبوده و ریشه در ویژگی‌های آن دارد. از جمله مهم‌ترین این مشخصه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول موج ۶۹۴ نانومتری لیزر روبی

لیزر Ruby داری طول موج ۶۹۴ نانومتر بوده و به همین دلیل برای کاربردهای گسترده‌ای مناسب است. مثلا این طول موج قابلیت جذب بالایی توسط ملانین داشته و برای رفع موهای زائد بدن بسیار مناسب است. از طرفی لیزر روبی را می‌توان با اهداف پاک کردن تاتوهای بدن مورد استفاده قرار داد.

  • قابلیت فتوترمولیز انتخابی لیزر روبی

این دستگاه بی‌نظیر بر پایه فتوترمولیز انتخابی عمل می‌کند. در نتیجه طول موج لیزر با توجه به بافت هدف قابلیت تنظیم خواهد داشت. به عبارتی دیگر اپراتور می‌تواند بسته به شرایط و نیاز طول موج را با بافت هدف مطابقت داده و با حداقل آسیب به بافت‌های اطراف به بهترین نتایج ممکن رسید. این موضوع باعث به حداکثر رساندن جذب انرژی توسط بافت هدف می‌گردد.

  • پالس‌های کوتاه لیزر روبی

یکی از قابل توجه‌ترین ویژگی‌های دستگاه روبی کوتاه بودن پالس‌های امواج لیزر آن است. به طوری که این پالس‌ها در محدوده نانوثانیه ساطع می‌شوند. امتیاز بزرگی که این مشخصه در پی دارد، قابلیت هدف‌گیری دقیق بافت مورد نظر برای پیش بردن اهداف درمانی است.

  • بهره‌مندی از سیستم‌های خنک‌کننده در لیزر روبی

دستگاه لیزر روبی پروسه درمانی کاملا بدون دردی را برای بیماران ممکن می‌سازد. علت این موضوع برخورداری آن از سیستم خنک‌کننده قوی می‌باشد. در نتیجه حین ساطع شدن امواج لیزر، لایه‌های پوست از افزایش دمای بیش از حد در امان خواهند بود. بنابراین بیمار پروسه درمانی کاملا ایمن و راحتی را تجربه خواهد کرد.

کاربردهای دستگاه لیزر روبی

دستگاه روبی امروزه اغلب برای اهداف زیبایی پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بطوریکه دارای موارد استفاده بسیار گسترده‌ای بوده و داشتن آن به یکی از ضروریات هر کلینیک زیبایی تبدیل شده است. از جمله مهم‌ترین موارد استفاده این دستگاه بی‌نظیر عبارتند از:

  • درمان ضایعات رنگدانه‌ای پوستی

لکه‌هایی که به دلایل مختلف اعم از مادرزادی، ژنتیکی و یا در اثر عوامل خارجی مثل نور خورشید بر روی پوست ظاهر می‌شوند به کمک لیزر روبی قابل درمان هستند. از جمله این موارد می‌توان به کک و مک، خال اوتا، خال اسپایلوس و … اشاره کرد. نحوه درمان به این صورت است که امواج لیزر با طول ۶۹۴ نانومتر به ناحیه مورد نظر پوست تابانیده می‌شوند. این امواج ملانین پوست را هدف قرار داده و باعث کمرنگ شدن لک‌های پوستی می‌گردند. توجه داشته باشید که برای رسیدن به نتایج مطلوب باید حدود ۱ الی ۶ جلسه درمانی را پشت سر بگذارید. بهتر است فاصله جلسات با هم ۸ هفته در نظر گرفته شود.

  • رفع موهای زائد بدن

از دیگر کاربردهای شایع دستگاه لیزر روبی در کلینیک‌های زیبایی، لیزر موهای زائد بدن است. به خصوص در کسانی که دچار هیپرتریکوزیس (رشد غیر عادی موهای بدن) هستند، این دستگاه روش درمانی مناسبی خواهد بود. به این صورت که پالس‌های لیزر بر روی پوست تابانده شده و با پشت سر گذاشتن ۳ الی ۶ جلسه درمانی می‌توان شاهد نتایج مثبت بود. توصیه می‌شود فاصله بین جلسات ۴ هفته باشد. بهترین کاندیدها در این خصوص افراد با موهای ضخیم و پوست نازک هستند. به طوری که در نواحی با پوست نازک مثل زیر بغل و بیکینی بهترین نتایج را نشان می‌دهد.

  • پاک کردن تاتوهای ناخواسته بدن

متاسفانه افرادی که از تاتوهای قدیمی خود پشیمان شده‌اند، کم نیستند. برای این دسته از افراد گذراندن چند جلسه لیزر درمانی با دستگاه Ruby پیشنهاد می‌شود. اساس کار به این صورت است که امواج لیزر به جوهر تاتو پوست می‌تابد. در نتیجه حرارت ایجاد شده در نتیجه تابش امواج لیزر جوهر تاتو تجزیه می‌گردد. با تجزیه شدن آن‌ها به ابعاد کوچکتر بیگانه‌خوارهای بدن وارد عمل می‌شوند. به این صورت که بیگانه‌خوارها ذرات جوهر خالکوبی را بلعیده و از بدن خارج می‌کنند. با تکرار چند جلسه‌ای این کار به مرور می‌توان شاهد کم رنگ شدن و از بین رفتن خالکوبی‌ها شد.

نکته بسیار مهمی که در این خصوص وجود دارد، تاثیر رنگ خالکوبی در میزان اثربخشی لیزر روبی است. به این معنا که معمولا تاتوهای آبی و سیاه که رنگ‌های تیره‌تری دارند، پاسخ بهتری به لیزر درمانی می‌دهند. در حالی که پاک کردن رنگ‌های روشن مانند زرد و قرمز با چالش بیشتری همراه هستند. بمنظور محو شدن خالکوبی‌های ناخواسته پوستی توصیه می‌شود ۴ الی ۶ جلسه با فاصله سه هفته‌ای پست سر گذاشته شود.

  • درمان ملاسما پوستی

مورد بعدی از کاربردهای شایع لیزر روبی، درمان ملاسما پوستی است. ملاسما نوعی اختلال رنگدانه‌ای پوست به شمار می‌آید که اغلب بر روی پوست صورت ظاهر می‌گردد. این بیماری پوستی با لکه‌های قهوه‌ای و ماکول‌های پرپیگمانته همراه هستند. در نتیجه می‌تواند زیبایی فرد را از بین برده و باعث کاهش اعتماد به نفس بیماران گردد. گفته می‌شود بیمارانی که حداقل ۶ جلسه لیزر درمانی با دستگاه روبی را داشته‌اند، به نتایج مثبتی در درمان ملاسما دست یافته‌اند. اندازه ایده‌آل بین جلسات درمانی برای این منظور بهتر است ۲ هفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *