مقاله ها

موارد منع استفاده از آر اف واژینال مادام اکس

موارد منع استفاده از آر اف واژینال
5/5 - (1 امتیاز)

استفاده از فناوری‌های نوین این روزها به یکی از گزینه‌های پرطرفدار در بین عموم افراد تبدیل شده‌اند. یکی از کاربردی‌ترین این موارد، استفاده از دستگاه آر اف مادام اکس برای درمان مشکلات ناحیه واژینال در زنان است. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا دستگاه آر اف واژینال مادام اکس برای همه مراجعین قابل استفاده است یا نه؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا به معرفی دستگاه RF واژینال پرداخته و سپس به موارد منع استفاده آن می‌پردازیم.

 

آشنایی با دستگاه آر اف واژینال مادام اکس

دستگاه آر اف واژینال مادام اکس بر پایه فناوری FR و EMS طراحی شده است. این دستگاه نگاهی تخصصی بر درمان مشکلات ناحیه واژن داشته و به صورت کاملا غیر تهاجمی آن‌ها را برطرف می‌کند. به عنوان مثال زنانی که به دلایل افزایش سن، زایمان، ژنتیک و … دچار مشکلاتی نظیر بی‌اختیاری ادرار، خشکی واژن، گشادی و غیره شده‌اند بدون نیاز به جراحی امکان درمان را خواهند داشت. نحوه درمان به این صورت است که دستگاه دارای پروب واژینال است. این پروب با قرار گرفتن در این ناحیه امواج رادیوفرکانسی را از خود ساطع می‌کند. در نتیجه برخورد این امواج با بافت ناحیه واژن بهبودی قابل توجهی در راستای رفع شکایت‌های بیماران دیده می‌شود.

چه کسانی نمی‌توانند از دستگاه آر اف واژینال مادام اکس بهره ببرند؟

همان طور که گفته شد اساس کار دستگاه RF واژینال مادام اکس استفاده از امواج رادیوفرکانسی است. بطوری که درمان با آن یک روش کاملا غیرتهاجمی و بدون عوارض جانبی جدی و دوره نقاهت به شمار می‌آید. از همین رو تقریبا اغلب زنانی که با مشکلات ناحیه ژنیکال مراجعه می‌کنند، قابلیت درمان با آن را خواهند داشت. با این حال به توصیه پزشکان متخصص استفاده از آن در برخی از افراد توصیه نمی‌شود. در زیر به معرفی این موارد می‌پردازیم:

  • زنان باردار

در حالت کلی دلایلی مبنی بر خطرات و عوارض استفاده از آر اف واژینال در دوران بارداری گزارش نشده است. با این حال برای احتیاط توصیه می‌شود زنان باردار بعد از زایمان از مزایای آر اف تراپی بهره‌مند شوند. همان طور که انجام هر اقدام غیر ضروری مانند تاتو، کاشت و … در بارداری توصیه نمی‌شود استفاده از آر اف نیز بهتر است به بعد از دوران زایمان موکول گردد. ناگفته نماند که در دوران شیردهی استفاده از دستگاه آر اف واژینال مادام اکس هیچگونه منع مصرفی ندارد. بطوریکه حتی می‌توان آن را یکی از بهترین درمان‌ها در خشکی واژینال ناشی از افزایش پرولاکتین در دوران شیردهی دانست.

  • زنان مبتلا به بیماری‌های عفونی در ناحیه واژینال

در خانم‌هایی که عفونت HPV فعال دارند، استفاده از فناوری آر اف در ناحیه ژنیکال توصیه نمی‌شود. در این دسته از زنان توصیه می‌شود ابتدا مشکلات مربوطه درمان شده و سپس سراغ FR تراپی بروند. این مشکلات می‌توانند شامل تبخال فعال در ناحیه، ترشحات غیر عادی و … نیز باشند. توجه داشته باشید که هر گونه ترشخات غیر نرمال واژینال به این دلیل که می‌تواند ناشی از یک بیماری مزمن بوده و کیفیت درمان را کاهش دهد جز موارد منع آر اف تراپی به شمار می‌آید. البته شایان ذکر است که پروب‌های استفاده شده در این دستگاه یکبارمصرف هستند. به این معنا که پروب استفاده شده مختص خود بیمار بوده و بعد اتمام درمان دور انداخته می‌شود. در نتیجه دستگاه به هیچ عنوان آلوده نشده و بیماران می‌توانند با خیال راحت مراحل درمانی را پشت سر بگذارند.

  • زنان دارای ایمپلنت فلزی در ناحیه لگن

مورد بعدی از موانع انجام آر اف درمانی با دستگاه مادام اکس در ناحیه واژینال داشتن ایمپلنت فلزی است. به خصوص اگر این ایمپلنت در ناحیه لگن و واژینال باشد، بهره‌مندی از آر اف درمانی توصیه نمی‌شود. به عنوان مثال این مورد می‌توانند شامل پروتزهای تعویض مفصل و همچنین آیودی باشد. البته همه آیودی‌ها را شامل نبوده و صرفا آیودی‌های مسی در این دسته قرار دارند. هر چند دیده شده در افرادی که آیودی مسی داشته و از RF استفاده کرده‌اند نیز عارضه‌ای رخ نداده است. با این حال ممکن است به صورت تئوریکال باعث کاهش طول عمر آیودی گردد. از همین رو توصیه می‌شود قبل شروع RF تراپی، آیودی خارج و بعد از اتمام جلسه درمانی کار گذاشته شود.

  • زنان مبتلا به بیماری‌های قلبی

کسانیکه در اثر مشکلات و بیماری‌های قلبی پیس میکر و استنت دارند، در دسته موارد منع درمان با RF هستند. با این حال اگر مراجعه‌کننده‌ای اصرار بر انجام RF تراپی داشت حتما باید قبل درمان با پزشک متخصص مشورت کند.

  • زنان مبتلا به بیماری‌های عصبی

اساسا آر اف منع مصرف زیادی ندارد. با این حال در ارتباط با افرادی که یکسری بیماری‌های اعصاب مثل ام اس دارند، استفاده از آن توصیه نمی‌شود.

  • زنان مبتلا به سرطان در ناحیه ژنیتال

خانم‌هایی که طی دوران زندگی دچار سرطان‌هایی می‌شوند که سیستم ژنیتال را درگیر می‌کند، نباید سراغ درمان با RF بروند. این موضوع در مورد زنان مبتلا زخم دهانه رحمی و مواردی از این قبیل نیز صدق می‌کند. پس در چنین شرایطی باید ابتدا به بهبودی کامل رسیده و سپس سراغ آر اف درمانی رفت.

در نهایت نیز با توجه به گفته‌های فوق و برای خرید و تهیه دستگاه و تجهیز کلینیک زنان و در کل برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره می‌توانید با کارشناسان ما در الولیزر تماس بگیرید. مشاورین ما به منظور رفع هر گونه ابهامات تخصصی راهنمای شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *