مقاله ها

به روزترین و بهترین درمان‌ های کاهش سلولیت

کاهش سلولیت
5/5 - (1 امتیاز)

ورود دنیای مجازی به زندگی افراد باعث شده خانم‌ها و آقایان بیشتر از قبل به تناسب اندام خود اهمیت دهند. به طوری که هر فردی به دنبال هیکل ایده‌آل و بی‌نظیر برای خود است. همین موضوع باعث شده کلینیک‌های زیبایی نیز بیشتر از قبل بر روی این موضوع تمرکز داشته باشند. به عبارتی دیگر اگر صاحبان کلینیک‌های زیبایی به دنبال رضایت بیشتر مراجعین و سود بیشتر هستند باید از فناوری‌های مورد نیاز در زمینه تناسب اندام نیز کمک بگیرند. یکی از پرمخاطب‌ترین این فناوری‌ها مربوط به درمان های کاهش سلولیت است. در پی این صحبت‌ها در این نوشته همراه شما عزیزان هستیم تا موثرترین روش‌های درمانی کاهش سلولیت را معرفی کنیم. چنانچه شما نیز کنجکاو هستید تا با این روش‌ها آشنا شوید تا انتهای مطالب همراه ما باشید.


نکته: اگر بیمار هستید و در جستجوی راههای درمانی هستید، لطفا به پزشک مراجعه نمائید. مقاله پیش رو صرفا جهت آگاهی مخاطبان است و جایگزین مشاوره تخصصی پزشکی نمی باشد. ضمنا فروشگاه الولیزر نیز در این خصوص خدماتی ارائه نمی دهد و صرفا تجهیزات پزشکی مورد نیاز پزشکان را تامین می نماید. پزشکان محترم نیز می توانند با شماره های پشتیبانی سایت تماس حاصل فرمایند.


منظور از سلولیت چیست؟

پیش از پرداختن به معرفی درمان های کاهش سلولیت بهتر است با مفهوم این کلمه آشنا شویم. سلولیت که در انگلیسی نیز Cellulite می‌نامند در زبان فارسی با اصطلاح پوست پرتقالی نیز شناخته می‌شود. به این صورت که برآمدگی و فرورفتگی‌هایی در نتیجه انباشته‌ شدن بافت چربی بر روی پوست ظاهر می‌گردند. سلولیت مشکلی است که اغلب بر روی بافت‌هایی نظیر کشاله ران، باسن و بازوها دیده می‌شود. همچنین این مشکل بیشتر در خانم‌ها بروز پیدا می‌کند. علت دیده شدن سلولیت بر روی بدن را می‌توان مربوط به عواملی از قبیل ژنتیک، افزایش سن، تغزیه نامناسب، ورزش نکردن و سبک زندگی غلط دانست. متاسفانه از بین بردن سلولیت کاری دشوار و طاقت فرسا برای افراد است. از همین رو در ادامه به روش‌ها و فناوری‌های روز دنیا در خصوص رفع آن می‌پردازیم.

دلایل بروز سلولیت

سلولیت یک مشکل زیبایی شناسی بر روی بدن به شمار می‌آید که از بین بردن آن با ورزش و رژیم غذایی کار چندان آسانی نیست. خوشبختانه امروزه به لطف فناوری‌های جدید غیرجراحی، متخصصان زیبایی می‌توانند بطور مؤثرتری درمان های کاهش سلولیت را در پیش بگیرند. اما سوالی که قبل پرداختن به این روش‌ها ذهن افراد را درگیر می‌کند این است که چه باعث سلولیت می‌شود؟ از لحاظ علمی سلولیت زمانی شکل می‌گیرد که نوارهای فیبری به نام سپتا به‌طور نامنظم سفت می‌شوند. سپتا نوارهای فیبری هستند که پوست را به فاسیای عضلانی زیرین متصل می‌کنند. بنابراین پوست به سمت پایین کشیده شده و لایه طبیعی چربی زیر پوست به سمت بالا فشار می‌آورد. در نتیجه حالتی شبیه به پوست پرتقال که با نام علمی سلولیت شناخته می‌شود، رخ می‌دهد.

تخمین زده می‌شود که ۸۵ تا ۹۰ درصد از زنان بالغ سلولیت دارند. به طور معمول سلولیت در ناحیه شکم، باسن و ران‌ها دیده می‌شود. روند پیری می‌تواند بروز سلولیت را تشدید کند؛ زیرا با بالا رفتن سن پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد. بنابراین کمتر قادر به مقاومت در برابر تنش نامنظم ایجاد شده توسط نوارهای فیبری می‌گردد. همچنین در افراد دارای اضافه وزن احتمال مشاهده سلولیت بیشتر است.

درمان‌ های کاهش سلولیت

از بین بردن ظاهر پوست پرتقالی که به عنوان “سلولیت” شناخته می‌شود، یکی از دشوارترین مراحل تلاش برای رسیدن به هیکل ایده‌آل در زنان است. البته همان طور که گفته شد امروزه متخصصان زیبایی می‌توانند از طریق روش‌های کم تهاجمی، میزان سلولیت را کاهش دهند. حال اینکه این روش‌ها کدام‌ها هستند موضوعی است که در زیر به آن اشاره می‌کنیم:

  • لیزر درمانی برای کاهش سلولیت

کاهش سلولیت با لیزر یکی از پرطرفدارترین روش‌های موجود در کلینیک‌های زیبایی به شمار می‌آید. در این روش از یک پروب لیزری کوچک استفاده می‌کند که توسط برشی کوچک در زیر پوست قرار می‌گیرد. در نتیجه امواج لیزر بافت‌های زیر سطح پوست را گرم کرده و سبب از بین رفتن سلولیت می‌شود. از جمله مهم‌ترین تاثیرات لیزر در زیر پوست باهدف از بین بردن سلولیت عبارتند از:

  • برخی از سپتوم‌های فیبری را آزاد می‌کند.
  • باعث کاهش ضخامت لایه چربی زیر جلدی می‌شود.
  • تولید کلاژن را بیشتر می‌کند.
  • باعث بهبود بافت و خاصیت ارتجاعی پوست می‌گردد.

اگرچه این روش شامل برش‌های کوچکی روی پوست است ما می‌توان آن را در دسته روش‌های کم تهاجمی قرار داد. به طوری که بیماران با اعمال بی‌حسی موضعی بدون احساس کوچکترین درد می‌توانند از شر سلولیت‌های پوستی رهایی یابند. دوره نقاهت این روش معمولاً به ۱ تا ۲ روز محدود می‌شود. همچنین بیماران معمولاً پس از یک جلسه درمانی می‌توانند به نتیجه دلخواه خود برسند.

  • انرژی درمانی بدون لیزر

مورد بعدی از درمان‌ های کاهش سلولیت استفاده از فناوری انرژی درمانی است. در این روش‌ها از انرژی حاصل از امواج فرکانس رادیویی (RF)، اولتراسوند، نور مادون قرمز یا پالس‌های شعاعی استفاده می‌کنند. اساس کار به این صورت است که این امواج به بافت مورد نظر بدن تابانیده می‌شوند. در نتیجه باعث گرم کردن پوست، تحریک تولید کلاژن و کاهش سلولیت می‌گردد. کاهش سلولیت مبتنی بر انرژی ممکن است به کاهش خفیف چربی و یا شل کردن سپتوم‌های فیبری برای دستیابی به بافتی صاف‌تر و یکنواخت‌تر کمک کند. درمان‌های فعلی تایید شده در این خصوص عبارتند از:

دستگاه آر اف فرکشنال نتل

درمان ‌های کاهش سلولیت مبتنی بر انرژی از طریق پوست انجام می‌شوند. بنابراین در دسته روش‌ها غیرتهاجمی قرار گرفته و معمولاً نیازی به استراحت و گذراندن دوره نقاهت ندارند. با این حال، ممکن است یک سری افراد با برخی عوارض جانبی بسیار خفیف روبرو شوند. توجه داشته باشید برای حفظ نتایج مثبت نهایی بهتر است جلسات درمانی هر چند ماه یکبار تکرار شوند.

  • درمان‌های تزریقی (QWO®)

QWO اولین روش تزریقی با تایید FDA است که با هدف درمان سلولیت معرفی شد. هر چند این روش با نتایج خوبی در از کاهش سلولیت همراه است اما عوارض جانبی نیز به دنبال دارد. از جمله این عوارض می‌توان به کبودی بیش از حد و احتمال تغییر رنگ طولانی مدت در پوست اشاره کرد. از همین رو نمی‌توان آن را در دسته بهترین و ایده‌آل‌ترین روش‌ها قرار داد. با این حال همچنان در بین افراد ترجیح داده می‌شود.

اساسQWO  به این صورت است که آنزیم‌هایی را به بافت پوست تزریق می‌کنند. این آنزیم‌ها باندهای کلاژنی را که باعث ظاهر پوست پرتقالی می‌شود، شکسته و ظاهر سلولیت را کاهش می‌دهند. همچنین تصور می‌شود QWO  باعث تحریک تولید سپتوم‌های انعطاف‌پذیرتر و توزیع مجدد سلول‌های چربی در زیر پوست می‌گردد. آزمایشات بالینی نشان داده بهترین ناحیه از بدن برای اعمال QWO باسن است. توجه داشته باشید که تعداد درمان‌های QWO بسته به ناحیه و اندازه درمان متفاوت می‌باشد. همچنین نتایج مثبت نیاز به ۳ جلسه درمانی با فاصله ۳ هفته دارد.

  • درمان‌های مکانیکی (Cellfina®)

در لیست درمان‌ های کاهش سلولیت، روش‌های مکانیکی با نام Cellfina قرار دارد. Cellfina یک درمان مکانیکی خودکار برای کاهش سلولیت است که توسط FDA نیز تایید شده است. این روش با آزاد کردن سپتاهای سفت شده توسط تیغه‌ای بسیار نازک، که از طریق یک برش کوچک وارد پوست می‌شود، همراه است. به این صورت که پوست به آرامی به داخل دستگاه Cellfina مکیده می‌شود. سپس به جراح زیبایی اجازه می‌دهد تیغه را چند میلی‌متر زیر پوست قرار دهد. البته برای این منظور از بی‌حسی موضعی استفاده می‌گردد. تا به امروز، سلفینا به عنوان بهترین روش درمان سلولیت از لحاظ ماندگاری نتایج شناخته می‌شود. به طوری که گفته می‌شود نتایج حاصل از آن ماندگاری تا ۳ سال دارد. موضوع مهم دیگر اینکه بیماران نیاز به استراحت چند روزه پس از درمان دارند. به علاوه عوارض جانبی آن شامل درد موقت و کبودی خفیف است.

  • ماساژ و درمان موضعی سلولیت

البته که در میان درمان‌ های کاهش سلولیت روش‌های موضعی و ماساژ نیز می‌توانند مفید باشند. به طوری که تکنیک‌های ماساژ تخصصی سال‌هاست به عنوان راهی برای رفع سلولیت استفاده می‌شوند. در این روش‌ها معمولاً از مکش خلاء یا غلتک‌های ماساژ بر روی پوست استفاده می‌کنند. در کنار ماساژ کمک گرفتن از درمان‌های موضعی نظیر استفاده از کرم یا لوسیون‌های مخصوص پیشنهاد می‌شود. اثربخشی این روش‌ها نیاز به تکرار مداوم در طولانی مدت دارند. همچنین این روش‌ها در کسانی موثرتر خواهد بود که میزان سلولیت آن‌ها بسیار کم است. در غیر این صورت روش‌های نام برده شده دیگر توصیه می‌شوند.

در مطالب فوق سعی کردیم موثرترین درمان های کاهش سلولیت را معرفی کنیم. البته در کنار اعمال روش‌های فوق رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش نیز از عوامل تاثیرگذار در این خصوص هستند. شایان ذکر است نتایج حاصل از روش‌های معرفی شده دائمی نبوده و در صورت عدم رعایت رژیم غذایی شاهد بازگشت دوباره سلولیت خواهیم بود. با این حال در بدترین حالت می‌توان به نتایجی دست یافت که یک سال یا بیشتر دوام می‌آورند.

قبل و بعد کاهش سلولیتمزایای درمان‌ های کاهش سلولیت

چنانچه تا این بخش از مقاله همراه ما بوده باشید با رایج‌ترین و برترین روش‌های رفع سلولیت آشنا شده‌اید. شایان ذکر است که این روش‌ها در کنار حذف سلولیت‌های بدن، با یکسری مزایای قابل توجه دیگری نیز همراه هستند. یکی از اصلی‌ترین این مزایا ایجاد حالت صاف بر روی پوست است. به این صورتکه روش‌های کاهش سلولیت علاوه‌بر رفع سلولیت، می‌تواند بافت پوست را صاف کرده و ظاهری شاداب‌تر ایجاد کند. نکته مثبت دیگر اینکه این روش‌ها قابلیت کانتورینگ بدن را نیز دارند. بعبارتی با کاهش سلولیت و صاف کردن پوست افراد شاهد فرم گرفتن بدن و رسیدن به هیکلی زیباتر خواهند شد.

کاندیدای مناسب در درمان‌ های کاهش سلولیت

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید قبل از اقدام به درمان های کاهش سلولیت انجام داد این است که معاینات لازم توسط پزشک متخصص در راستای پی بردن به اینکه آیا فرد کاندید مناسبی برای این روش‌ها است یا نه؟ صورت بگیرد. در حالت کلی درمان سلولیت در موارد زیر مؤثرتر خواهد بود. به عبارتی دیگر افراد زیر را می‌توان در دسته کاندیدای مناسب در درمان‌ های کاهش سلولیت قرار داد:

  • افرادی که تأثیر سلولیت بر ظاهر خود ناراحت بوده و می‌خواهند آن را کاهش دهند.
  • افرادی که از وزن فعلی بدن خود راضی بوده و به طور قابل توجهی اضافه وزن ندارند.
  • افرادی که از سلامت جسمانی و روحی خوبی برخوردار هستند.
  • افرادی که انتظارات واقع بینانه‌ای از این درمان‌ها دارند. به اصطلاح باید گفت این درمان‌ها تا حد زیادی میزان سلولیت را کاهش داده اما کاملا از بین نمی‌برند.

تجهیز کلینیک زیبایی به فناوری درمان‌ های کاهش سلولیت

مجهز کردن کلینیک‌‌های زیبایی به فناوری کاهش سلولیت از واجبات کار در این زمینه است. علت این گفته را می‌توان به کم‌تهاجمی بودن روش‌های فوق و تقاضای بالای مراجعین برای بهره‌مندی از آن‌ها مربوط دانست. همچنین روش‌های معرفی شده فوق مورد تایید سازمان نظارت پزشکی بوده و دارای مجوز FDA هستند. چنانچه شما نیز مشتاق برای قدم برداشتن در این حوزه خدمات‌رسانی به مراجعین خود هستید، مشاورین ما در الولیزر همراه شما خواهند بود. الولیز به روال همیشه در زمینه ارائه بروزترین فناوری‌ها در حوزه درمان کلینیکی سلولیت‌ها نیز در کنار مشتریان خود می‌باشد. بمنظور کسب اطلاعات بیشتر در این مورد همین حالا از طریق یکی از پل‌های ارتباطی با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *