آموزش های ویدئویی, مقاله ها

فیلم آموزشی خالبرداری (برداشتن خال) و توده های پوستی با آر اف سرجیکال

برداشتن خال با آر اف سرجیکال
4.7/5 - (3 امتیاز)

این روزها شاهد افراد بسیاری هستیم که به منظور خالبرداری یا برداشتن خال و توده‌های پوستی خود به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند. به طوری که صاحبان کلینیک‌ها می‌توانند با در اختیار داشتن به روزترین تجهیزات برای این منظور سود بالایی را برای مجموعه خود به ارمغان آورند. چرا که در این زمینه همه مراجعه‌کننده‌ها به دنبال ایمن‌ترین روش با نتیجه‌بخشی بالا هستند. به این معنا که روش‌های بی‌خطر، بدون درد و از همه مهم‌تر بدون باقی گذاشتن اسکار بیشترین طرفداران را دارد. پس چنانچه شما نیز در حال تجهیز کردن مجموعه زیبایی و درمانی خود هستید، دستگاه‌های خالبرداری یا برداشتن خال و توده‌های پوستی بخش مهمی از نیاز شما خواهد بود. از همین رو در این مقاله همراه شما هستیم تا به معرفی برداشتن خال با آر اف سرجری بپردازیم.

در ویدئوی زیر می توانید برخی از درمان های انجام شده با آر اف جراحی نمایش داده شده است:

 

علت تشکیل خال‌های پوستی

خال به تمام انواع ضایعه‌های خوش‌خیم پوستی گفته می‌شود که در نتیجه تجمع سلول‌های ملانوسیت ایجاد می‌شود. برخی از این خال‌ها می‌توانند در بدو تولد بر روی پوست افراد وجود داشته باشند. درحالی که برخی دیگر از خال‌ها در نتیجه عوامل مختلف و در شکل‌های گوناگون می‌توانند تولید شوند. به عبارتی دیگر دلیل اصلی تشکیل خال‌ها فعالیت بیش از حد سلول‌های رنگدانه‌ساز هستند. از جمله شایع‌ترین دلایلی که در نتیجه این موضوع باعث ایجاد خال‌های پوستی می‌شوند عبارتند از:

  • دلایل ژنتیکی و وراثتی
  • تغییرات و یا اختلالات هورمونی
  • بارداری
  • عوارض مصرف برخی از داروها
  • امواج آفتاب و یا سولاریوم
  • برخی از درمان‌ها نظیر پرتو درمانی و شیمی درمانی
  • تماس پوست با برخی از مواد شیمیایی
  • تبدیل شدن برخی از جوش‌ها یا زخم‌ها به خال

توجه داشته باشید که شکل و انواع خال‌ها می‌توانند بسته به علت تشکیل آن‌ها متفاوت باشند.

معرفی انواع خال

همان طور که گفته شد، خال نوعی ضایعه پوستی است که حالت خوش‌خیم داشته و می‌تواند در نتیجه عوامل مختلف تشکیل شود. انواع خال‌ها می‌توانند از نظر رنگ، اندازه و فرم با یکدیگر تفاوت داشته باشند. همچنین خال‌ها از نظر ناحیه تشکیل شده نیز با یکدیگر متفاوت هستند. با توجه به این صحبت‌ها انواع خال‌ها را می‌توان به صورت زیر دسته‌بندی کرد:

  • خال گوشتی (Meaty Spot)؛ رایج‌ترین انواع خالی که بر روی پوست افراد ظاهر می‌شود، خال گوشتی نام دارد. به طوری که هر فردی حداقل یک خال گوشتی بر روی پوست خود دارد. این نوع از خال به صورت یک زائده گوشتی برجسته (اغلب به رنگ قهوه‌ای تیره) بر روی پوست ظاهر می‌شود.
  • خال جانکشنال (Junctional Nevus)؛ اغلب در قسمت کف پا و نواحی تناسلی ظاهر می‌شود. این خال رنگی متمایل به قهوه‌ای روشن داشته و معمولا تا سن بلوغ افراد ناپدید می‌شود.
  • خال مرکب (Compound Nevus)؛ به برخی از ضایعه‌های پوستی که حالتی ترکیبی از دو خال جانکشنال و گوشتی دارد، خال مرکب گفته می‌شود.
  • خال درمال(Intradermal Nevus)؛ به خال‌های برجسته و گنبدی که معمولا در رنگ قهوه‌ای روشن و در سنین بالا بر روی پوست ظاهر می‌شوند، خال درمال می‌گویند.
  • خال‌های مادرزادی؛ این نوع از ضایعه‌های پوستی می‌توانند در ابعاد و رنگ‌های مختلفی ظاهر شده و به مرور از بین بروند. در برخی موارد تبدیل این نوع از خال‌ها به سرطان پوست نیز وجود دارد. از جمله رایج‌ترین انواع خال‌های مادرزادی خال ملانوسیتی (Melanocytic nevus)، نام دارد.
  • خال دیسپلاستیک (Dysplastic nevus)؛ این خال‌ها شباهت زیادی به خال‌های ترکیبی داشته و به شکل نامنظم در نواحی مختلف بدن دیده می‌شوند. این خال‌ها می‌توانند در دو نوع برجسته و یا مسطح تشکیل شوند. اصلی‌ترین ویژگی آن‌ها پدیدار شدن به صورت دسته‌جمعی است.
  • خال هاله‌دار (Halo Nevus)؛ از جمله خال‌های بدخیم که می‌توانند در سنین بالا به انواع سرطانی تبدیل شوند، خال‌های هاله‌دار هستند. این مورد شباهت زیادی به ضایعات رنگی دارند که هاله‌ای روشن اطراف آن‌ها را دربرگرفته است.
  • هال آبی (Blue Nevus)، این نوع از خال‌ها، رنگ تیره آبی رنگ داشته و می‌توانند به صورت برجسته یا مسطح ظاهر شوند.

روش‌های مختلف برداشتن خال

در قسمت قبلی سعی کردیم تا انواع خال‌هایی که می‌توانند بر روی پوست افراد ظاهر شوند را معرفی کنیم. توجه داشته باشید که برخی از خال‌ها می‌توانند با گذر زمان به صورت خود به خود از بین بروند. در حالیکه برخی دیگر به صورت دائمی ماندگار بوده و در صورت تمایل افراد باید به صورت اصولی برداشته شوند. از جمله رایج‌ترین و بهترین روش‌های مختلف برداشتن خال عبارتند از:

حذف خال با جراحی

اصلی‌ترین و البته رایج‌ترین روش برداشتن خال در جامعه پزشکی از طریق جراحی است. البته منظور از جراحی، یک عمل ساده سرپایی می‌باشد. به این صورت که ناحیه خال بی‌حس شده و با چاقو جراحی برش داده می‌شود. این عمل می‌تواند به صورت خارج‌سازی کامل خال از ریشه و یا برش آن باشد.

حذف خال با کرایو

از دیگر روش‌های برداشتن خال، روش کرایو است. در این روش از گاز اکسید نیتروژن به منظور از بین بردن خال پوستی استفاده می‌شود. به این صورت که سیستم اکسیژن‌رسانی به سلول‌های خال دچار اختلال شده و این باعث از بین رفتن آن می‌گردد.

حذف خال با کوتر

در برخی از موارد پزشکان برداشتن خال از طریق اعمال حرارت بالا را ترجیح می‌دهند. این روش کوتر نام داشته و سلول‌های خال در نتیجه اعمال حرارت سوزانده می‌شوند.

حذف خال با لیزر

از دیگر روش‌های جدیدی که با هدف برداشتن خال در سال‌های اخیر معرفی شده، استفاده از فناوری لیزر است. به این صورتکه امواج لیزر توسط رنگدانه‌های خال جذب و انرژی ناشی از آن باعث از بین بردن خال می‌گردد.

برداشتن خال با آر اف سرجیکال

جدید‌ترین فناوری که امروزه شاهد استفاده گسترده از آن در حوزه برداشتن خال‌های پوستی هستیم، تکنولوژی آر اف است. به این صورت که امواج رادیو فرکانسی (RF) با فرکانس بالا به محل خال تابانیده می‌شود. این روش عموما برای از بین بردن خال‌های برجسته ترجیح داده می‌شود. البته این به معنای عدم توانایی روش RF برای از بین بردن خال‌های هم سطح پوست نیست. در روش برداشتن خال با آر اف سرجری بدون هیچگونه اعمال فشار و مراحل دردناک بیمار می‌تواند در یک جلسه با خال‌ها و زائده‌های پوستی خود خداحافظی کند.

نحوه برداشتن خال با آر اف سرجیکال

با توجه به اینکه روش برداشتن خال با آر اف سرجری به عنوان روشی نوین و پرطرفدار در بین مردم شناخته می‌شود، در ادامه به معرفی بیشتر این فناوری می‌پردازیم. دستگاه RF سرجیکال برای برداشتن خال دارای سوزن مخصوصی است که باعث بریدن خال از روی پوست می‌گردد. این اتفاق در نتیجه حرارت بالای ناشی از امواج آر اف ساطع شده از دستگاه رخ می‌دهد. البته این حرارت به اندازه‌ای بالا نیست که سبب آسیب رساندن به بافت نواحی اطراف خال گردد. برداشتن خال با آر اف سرجری کاملا بدون درد و خونریزی بوده و عارضه جانبی ناخوش‌آیندی را به همراه ندارد. تنها عارضه جانبی آن، التهاب جزئی در محل خال و پوسته‌پوسته شدن منطقه به مدت حداکثر ۱۰ روز است. همچنین احتمال بروز جوش‌های ریز پوستی وجود دارد که در کوتاه مدت از بین خواهند رفت.

روش کار به این صورت است که ابتدا ناحیه خال با تزریق لیدوکایین بی‌حس می‌شود. سپس اپراتور با توجه به شرایط توان دستگاه را تنظیم کرده و شروع به کار می‌کند. نحوه کار به این صورت می‌باشد که ابتدا دو سوم توده با سوزن برش داده می‌شود. سپس ما بقی را با پشت سوزن که حالت ضخیم‌تری دارد برای رسیدن به سطح پوست صیقل می‌دهند. البته اگر اختلاف رنگی بین پوست نواحی اطراف و قسمت قرار گرفتن خال داشت، اپراتور مجاز است تا عمق نیم میلی‌متر هم به زیر پوست نفوذ کند. توجه کنید اگر این اندازه بیش از نیم میلیمتر باشد احتمال بروز زخم و باقی ماندن جای آن وجود دارد. گفته می‌شود بهبودی کامل و رفع جای خال با این روش بطورکلی به ۴ الی ۶ هفته زمان نیاز دارد.

کاربردهای برداشتن خال با آر اف سرجیکال

یکی از بزرگترین مزایای خرید دستگاه آر اف سرجیکال برای کلینیک‌های زیبایی، کاربرد گسترده آن در کنار حذف خال است. بنابراین صاحبان کلینیک می‌توانند با در اختیار داشتن آن اهداف درمانی و زیبایی بیشتری را دنبال کنند. از جمله این کاربردها عبارتند از:

  • حذف آکنه‌های پوستی مادرزادی
  • درمان میخچه و دیگر توده‌ها و برآمدگی‌های پوستی
  • لیفت پوست
  • از بین بردن جای فرورفتگی‌های پوستی مثل جای آبله مرغان
  • رفع افتادگی پلک
  • درمان تومورهای پوستی
  • پاک کردن خالکوبی‌
  • رفع ایرادهای فرم نوک بینی

انجام تمامی این روش‌ها به صورت سرپایی بوده و نیازی به مراقبت‌های خسته‌کننده ندارد. تنها مراقبت‌های توصیه‌ شده پانسمان ۴۸ ساعته و خودداری از تماس ناحیه درمانی با آب به مدت ۷۲ ساعت است. همچنین قرار گرفتن زیر نور آفتاب به مدت یک هفته بعد از برداشتن خال با آر اف سرجری ممنوع می‌باشد. علاوه بر آن ضروری است که تمامی توصیه‌های پزشک را اعم از استفاده از پمادهای ترمیمی و غیره را مورد توجه قرار دهید.

هزینه برداشتن خال با آر اف سرجیکال

هزینه برداشتن خال با آر اف سرجری در مقایسه با روش جراحی بسیار پایین‌تر می‌باشد. همچنین هزینه درمان نیز به نسبت دیگر روش‌های مشابه که نیاز به تکرار چندین جلسه‌ای دارد می‌تواند کمتر باشد. از همین رو روشی مقرون به صرفه محسوب می‌شود. از طرفی صاحبان کلینیک‌های زیبایی با خرید آن می‌توانند علاوه بر حذف خال دیگر روش‌های درمانی نام برده شده در بالا را هدف قرار دهند. در نتیجه با سوددهی بالایی هم برای زیباجویان و هم کلینیک‌ها همراه خواهد بود. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد قیمت روز دستگاه آر اف سرجیکال می‌توانید همین حالا با مشاورین ما در الولیزر تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *