پلاسما جت یا پلکسر یکی از محبوبترین دستگاههای حوزه زیبایی و جوانسازی چهره است. این دستگاه که بسیاری آن را با نام دستگاه لیفت پلک نیز میشناسند روشی غیر جراحی برای لیفت پلک میباشد. توسط این دستگاه دیگر نیازی به جراحیهای تهاجمی خطرناک و پرعارضه برای درمان افتادگی پلک و دیگر مشکلات پوستی نخواهد بود. چرا که در این روش نور لیزر جایگذین استفاده از تیغ جراحی برای ایجاد برش بر پوست شده است. مهمترین موضوع قبل از خرید و کار با پلاسما جت آشنایی با طرز کار آن است. در صورتی که شما نیز تمایل به خرید این دستگاه زیبایی دارید در خواندن مطالب این مقاله همراه ما باشید. چرا که در این نوشته سعی کردهایم به صورت مفصل به آموزش کار با پلاسما جت بپردازیم.
آموزش کار با پلکسر فایربولت
یکی از بهترین دستگاههای پلاسما جت موجود در بازار با نام تجاری فایربولت شناخته میشود. برای اینکه بتوان بدون بروز عارضه جانبی مراحل درمانی را پشت سر گذاشت اپراتور باید آموزش صفر تا صد پلاسما/پلکسر را به طور کامل گذرانده باشد. کار با پلاسما جت بسیار آسان میباشد. به این معنا که تنها کار مورد نیاز برای این منظور کسب اطلاعات لازم در مورد منو کاری آن است. چرا که دستگاه دارای مانیتور لمسی میباشد که اپراتور میتواند از طریق آن تنظیمات را طبق شرایط بیمار انجام دهد.
اولین اقدام برای کار با پلاسما جت روشن کردن آن از طریق دکمه شروع کار است. این دکمه دقیقا در سمت پایینی صفحه قرار دارد. اپراتور میتواند کار با دستگاه را بر روی گزینه اتوماتیک یا غیر اتوماتیک برای کار تنظیم کند. به این معنا که جریان پلاسما را میتوان با اعمال فشار بر روی پدال دستگاه و یا با دور یا نزدیک کردن هندپیس به بافت پوستی برقرار کرد. همچنین این دستگاه قابلیت تغییر تنظیمات را طبق نیاز و شرایط حین کار را دارد.
آموزش کار با منو ی پلاسما
این دستگاه برای استفاده در ۴ مود کاری طراحی و تولید شده است. هر کدام از این چهار مود دارای ویژگیهای خاص خود بوده و برای کاربردها جداگانهای استفاده میشوند. بنابراین اپراتور دستگاه باید با هر کدام از این مودها قبل از روشن کردن دستگاه آشنایی داشته باشند. فریکل، مول، اسکار و بلفارو چهار مود در این دستگاه میباشد که اسکار قویترین و فریکل ضعیفترین مود آن است. معمولا در جامعه پزشکی و زیبایی بلفارو پرکاربردترین مود این دستگاه محسوب میشود. نکته مهمی که کاربران باید توجه کنند، یکسان بودن ظاهر هر چهار مود دستگاه پلاسما در منو کاری آن است. اما در حین کار تفاوتهای مهمی را از خود نشان میدهند. بنابراین پزشک متخصص باید قبل از هر کاری مناسبترین مود را طبق شرایط و مشکل بیمار انتخاب کرده و تنظیمات لازم را اعمال کنند. در زیر آموزش کار با پلکسر با هدف تنظیم هر کدام از مودها به کمک منو آورده شده است:
- دات
اولین موردی که باید در منو پلاسما جت برای مود انتخابی تنظیم گردد، دات آن است. منظور از بخش دات انجام تنظیمات در خصوص مدت زمان و فاصله بین هر شات است. اپراتور میتواند با کلیک کردن بر روی زمان و فاصله شاتها تنظیمات لازم را طبق شرایط بیمار اعمال کند.
- اسپری
مورد بعدی که در بحث آموزش کار با پلکسر باید پرداخته شود مربوط به تنظیمات اسپری است. با انتخاب حالت اسپری اپراتور باید در کل جلسه درمانی پدال دستگاه را با پا فشار دهد. در این حالت به محض نزدیک کردن هندپیس به ناحیه مورد نظر از پوست جریان پلاسما ایجاد میشود. همچنین با دور کردن هندپیس شاهد قطع شدن جریان خواهیم بود. روشن کردن این گزینه برای اپراتورهای حرفهای که قصد دارند با سرعت عمل بالایی مراحل درمان را انجام دهند توصیه میشود. بنابراین در کمترین زمان میتوان ناحیه بیشتری را تحت درمان با پلاسما جت قرار داد.
- پالس
گزینه دیگری که اپراتور باید قبل کار با هرکدام از مودهای انتخابی برای تنظیم آن اقدام کند، پالس دستگاه است. اگر کار با هر کدام از مودها به صورت پالسی تنظیم گردد اپراتور در هر بار دور و نزدیک کردن هندپیس به ناحیه درمان باید پدال را فشار دهد. به عبارتی دیگر دستگاه به صورت خودکار انرژی پلاسما را اعمال نخواهد کرد.
- تنظیم قدرت و آرک دستگاه
تنظیم قدرت و آرک دستگاه به کمک دو عدد پیچ لمسی در دو سمت مانیتور انجام میشوند. اولین چیزی که به محض روشن کردن دستگاه نمایان میشوند پیچهای لمسی هستند. پیچ واقع در سمت چپ مانیتور مربوط به تنظیمات قدرت دستگاه بوده و با نام پاور نمایش داده میشود. پیچ بعدی در سمت راست صفحه قرار گرفته و لنت نان نام دارد. این پیچ با هدف تنظیم طول آرک در صفحه نمایش تنظیم شده است. این تنظیمات بسته به تیپ پوستی، ناحیه تحت درمان و مشکل بیمار باید انجام شوند.
آموزش کار با مودهای پلاسما جت
اوپراتور پلاسما جت به محض روشن کردن دستگاه با چهار مود کاری روبرو خواهد شد. هر کدام از این مودها برای استفاده با اهداف مختلفی تعبیه شدهاند. در ادامه به آموزش کار با پلکسر در هر چهار مود به صورت جداگانه پرداختهایم:
- مود فریکل
مود فریکل عموما به منظور از بین بردن لکهای پوستی نظیر کک و مک استفاده میشود. به محض روشن کردن منو پلاسما جت اولین گزینه پیشرو مود فریکل خواهد بود. این مود به صورت جداگانه دارای تنظیمات مختلفی اعم از انرژی، آرک، مدت زمان و فاصله پالسها است. معمولا پزشکان متخصص تنظیم دستکاه بر روی ۳۰ را در جلسات اولیه پیشنهاد میدهند. البته این عدد میتواند بسته به تیپ پوستی و شدت مشکل بیمار تغییر کند.
- مود مول
مود بعدی که در منو کاربری پلاسما جت پلکسر با آن روبرو خواهید شد، مود مول است. کاربرد این مود در زمینه حذف خال و ضایعات پوستی است. کار با این مود به این صورت است که در اولین جلسه درمانی خال از روی پوست بیمار برداشته میشود. سپس بسته به شرایط چند جلسه درمانی اعمال میشود تا لک خال نیز به طور کلی از بین برود.
- مود اسکار
اگر بیمار از اسکارهای پوستی خود شکایت داشته باشد اپراتور باید مود دستگاه را بر روی گزینه اسکار تنظیم کند. نکته مهمی که در جلسات آموزش کار با پلکسر گفته میشود دقت در عدم برخورد انرژی پلاسما با قسمتهای فرورفته پوست است. چرا که در این صورت نه تنها بهبودی اسکار را شاهد نخواهیم بود بلکه وضعیت میتواند وخیمتر نیز گردد. روش درمان به این صورت است که اپراتور باید به شکل نقطهای پلاسما را اطراف اسکار اعمال کند. اما اگر اسکار حالت برجسته داشت درمان باید برعکس مورد قبلی انجام شود. یعنی انرژی پلاسما در حالت اسپری قرار گرفته و بر روی اسکار اعمال گردد. مود اسکار نه تنها سبب بهبود اسکار میشود بلکه به طور محسوسی مشکل افتادگی پوست را نیز برطرف میکند.
- مود بلفارو
پرکاربردترین مود پلاسما جت که در منو کاربری به عنوان آخرین گزینه نشان داده میشود، منو بلفارو است. از جمله کاربردهای این مود در حوزه زیبایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کوچک کردن بینی
- لیفت پلک فوقانی
- لیفت شقیقه
- لیفت لب
- برطرف کردن چین و چروکهای اطراف چشم
- از بین بردن خطه خنده و غیره
اپراتور باید شیوه درمانی متفاوتی را بسته به شرایط و مشکل بیمار در پیش بگیرد. هر کدام از آنها نیاز به کسب اطلاعات و آموزشهای بیشتر دارد.
آموزش کار با پلکسر در حوزههای درمانی مختلف
نکته مهمی که در خصوص آموزش کار با پلاسما جت وجود دارد، نحوه کار در حوزههای درمانی متفاوت است. به این معنا که اپراتور نباید در کوچک کردن بینی رویه مشابهی را با لیفت پلک فوقانی پیادهسازی کند. مثلا در آموزش لیفت ابرو با پلکسر گفته میشود که انرژی پلاسما باید به صورت نقطه به نقطه اعمال شوند. در حالی که برای رفع چین و چروک باید با اعمال فشار دست، چروکها را تشخیص داد. سپس انرژی پلاسما را بر روی آنها اعمال کنید. اپراتور باید توجه داشته باشد که هرگز انرژی پلاسما را بر روی خطوط به طور مستقیم هدف قرار ندهد.
در لیفت لب باید انرژی پلاسما به صورت نقطهای و عمودی به خطهای اطراف لب اعمال شود. بنابراین شاهد کشیده شدن لب به سمت بالا خواهیم بود که در نتیجه آن چروکها نیز از بین میروند. از دیگر موارد استفاده انرژی پلاسما در حوزه زیبایی مربوط به کوچک کردن بینی است. در این مورد باید هندپیس دستگاه را به صورت عمودی در دست گرفت. سپس انرژی پلاسما را به شکل نقطهای از کنار تا زیر بینی اعمال کرد. به طوری که نقطهها شکل U به خود بگیرند.
معمولا توصیه میشود تا پالسهای پلاسما در مدت کمتر از یک ثانیه اعمال شوند. به عبارتی دیگر ساطع شدن انرژی پلاسما در ناحیه درمانی به صورت پیوسته در بازههای زمانی کمتر از یک ثانیه در رسیدن به نتیجه مطلوب ایدهآل خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نکات آموزش صفر تا صد پلاسما/پلکسر توصیه میشود در کلاسهای آموزشی مربوطه شرکت کنید. برخی از شرکتهای فروش خدمات آموزشی را نیز بعد از خرید ارائه میکنند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید همین حالا با کارشناسان فروش ما در الولیزر تماس حاصل فرمایید.