آموزش های ویدئویی

قسمت دوم آموزش های کوتاه الولیزر | اصول اولیه ی تشکیل لیزر

اصول اولیه تشکیل لیزر
به این نوشته امتیاز دهید.

به منظور استفاده بهینه از دستگاه‌های زیبایی بهتر است تا نگاهی به مکانیزم کار آن‌ها انداخته شود. دستگاه‌های لیزر حذف مو زائد به عنوان پر کاربردترین دستگاه‌های زیبایی شناخته می‌شوند. با توجه به اینکه اصول اولیه تشکیل لیزر یکسان است این بار به صحبت در مورد آن خواهیم پرداخت. در نتیجه پزشکان و بیماران می‌توانند با آگاهی بیشتری به سمت این دستگاه‌ها به منظور حذف مو زائد خود بروند.

 

اصول اولیه تشکیل لیزر

  • گسیل القایی چیست؟

مبنای ایجاد لیزر به منظور از بین بردن موهای زائد بدن گسیل القایی است. چرا که در نتیجه این کار پرتوهای همدوست لیزر ایجاد می‌شوند. سپس با تابانیده شدن آن به ناحیه مورد نظر نتیجه ایده‌آل به دست می‌آید. حال به منظور توصیف دقیق‌تر باید نگاهی به اجزای اتم‌ها بیاندازیم. اتم‌ها از یک هسته که شامل پروتون‌ها و نوترون‌ها می‌باشد و چندین الکترون تشکیل شده‌اند. این الکترون‌ها بر روی مدارهایی با سطح انرژی‌ مختلف قرار گرفته‌ و دائما در حال چرخش به دور هسته می‌باشند. در دستگاه‌های لیزر الکترون‌های قرار گرفته‌ در حالت پایه برانگیخته می‌شوند. یعنی از سطح انرژی پایه‌ای که دارند به سطح انرژی بالاتری انتقال داده می‌شوند. سپس همین الکترون‌های برانگیخته شده دوباره از حالت برانگیخته به حالت پایه برگردانده می‌شوند. در نتیجه این اتفاق الکترون‌ها فوتون‌هایی را از خود ساطع می‌کنند.

 هر چه تعداد الکترون‌های برانگیخته شده بیشتر باشد فوتون‌های بیشتری نیز حین برگشتن به حالت پایه منتشر خواهد شد. به این فرآینده برانگیختن الکترون‌ها و برگرداندن آن‌ها به حالت پایه اولیه گسیل القایی گفته می‌شود. این دقیقا همان کاری است که در تمامی دستگاه‌های لیزر حذف مو زائد انجام می‌شود. حال یکی دیگر از نکات مهم مورد بحث عامل خارجی است که باعث گسیل القایی گفته شده می‌شود. از جمله این عوامل می‌توان به فلاش تانک‌ها، لامپ‌های مخصوص و واکنش‌های شیمیایی و … اشاره کرد. در لیزرهای حالت جامد که پرطرفدارترین دستگاه‌های لیزر هستند به طور رایج از فلش لامپ‌ها استفاده می‌کنند. در نتیجه این فلش لامپ‌ها میزان انرژی لازم جهت گسیل القایی فراهم خواهد شد.

  • نقش آینه های کاواک در تشکیل لیزر

علاوه بر فرآیند گسیل القایی در دستگاه‌های لیزر حذف مو زائد دو عدد آینه به کار گرفته شده‌اند. این آینه‌ها با توجه به مکان قرارگیری با نام آینه عقبی (Back Mirror) و آینه جلویی (Front Mirror) شناخته می‌شوند. این آینه‌ها وظیفه تقویت فوتون‌ها را بر عهده دارند. به این صورت که فوتون‌های حاصل از گسیل القایی بعد از ساطع شدن ابتدا به آینه عقبی برخورد می‌کنند. سپس در نتیجه برخورد به این آینه بازتابانیده شده و به سمت آینه جلویی حرکت می‌کنند.

این کار باعث می‌شود تا تمامی فوتون‌ها با یکدیگر هم سو شده و یک طیف قدرتمندی ایجاد شود. نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد جنس آینه‌ها می‌باشد. آینه دوم (آینه جلویی) طوری ساخته شده که بخشی از فوتون‌ها اجازه عبور از آن را پیدا می‌کنند. دسته‌ای از فوتون‌های تقویت شده‌ که در اثر برخورد به آینه دوم موفق به عبور شده‌اند همان لیزری هستند که در اختیار پزشک قرار می‌گیرد. این فرآیند به طور دائمی انجام شده و تا زمان روشن بودن دستگاه امواج لیزر از آن منتشر می‌شوند.

چگونگی حذف مو زائد به کمک پرتو دستگاه لیزر

بعد از تولید امواج لیزر نوبت به تابانیدن آن به ناحیه تحت درمان می‌رسد. دستگاه لیزر مو زائد ملانین موجود در ناحیه فولیکول مو را هدف قرار می‌دهند. به این صورت که گرمای حاصل از امواج لیزر تابیده شده توسط ملانین جذب می‌شوند. این کار باعث می‌شود تا فولیکول مو دچار آسیب شده و چرخه رشد مو مختل شود. در نتیجه این کار رشد مجدد مو صورت نگرفته و درصد زیادی از موهای زائد به کلی از بین می‌روند. به همین دلیل با توجه به نوع دستگاه انتخابی، رنگ پوست و نوع مو گذراندن چندین جلسه درمانی پیشنهاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *