مقاله ها

انواع دستگاه های لیزر موهای زائد را بشناسید

انواع دستگاههای لیزر موی زائد
5/5 - (1 امتیاز)

حذف موهای اضافی بدن هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ بهداشتی اهمیت بسیار بالایی دارد. به همین منظور همواره افراد سعی دارند تا از رشد موهای زائد خود جلوگیری کنند. در طول سال‌ها روش‌های مختلفی برای این منظور معرفی شده‌‌اند. در بین تمامی این روش‌ها کمک گرفتن از دستگاه‌های لیزر موهای زائد بیش از دیگر گزینه‌ها محبوبیت دارند. چرا که با چند جلسه لیزر درمانی می‌توان برای همیشه از شر موهای زائد خود رها شد. اما در این میان سوالی که ایجاد می‌شود این است که بهترین دستگاه برای لیزر موهای زائد چیست؟ چنانچه شما نیز دنبال بهترین دستگاه لیزر برای از حذف موهای زائد هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با پنج نوع از رایج‌ترین سیستم‌های حذف مو زائد لیزری در بازار آشنا کنیم.

دستگاه لیزر مو زائد روبی

لیزر روبی (Ruby) اولین سیستم لیزر موهای زائد می‌باشد که در سال ۱۹۶۰ به بازار عرضه شد. با توجه به قدمت لیزر روبی، تحقیقات قابل توجهی برای بررسی اثربخشی آن انجام شده است. هر چند که این دستگاه نتایج قابل قبولی در حوزه لیزر موهای زائد دارد، اما بسیاری آن را قدیمی می‌دانند. چرا که لیزر روبی از زمان انتشار اولیه به طور قابل توجهی به روز نشده است. بنابراین گزینه‌های جدیدتر در بین کاربران با استقبال بیشتری روبرو هستند.

لیزر روبی یک پرتو قرمز رنگ با طول موج ۶۹۴ نانومتر را حین کار از خود ساطع می‌کند. این پرتو ملانین موجود در فولیکول مو را هدف قرار داده و در نهایت منجر به حذف موهای زائد می‌گردد. استفاده از لیزر روبی تنها برای افراد با پوست روشن و موهای تیره توصیه می‌شود. به این معنا که این لیزر روی موهای روشن (بلوند، قرمز یا خاکستری) موثر نیست. همچنین به دلیل سرعت جذب لیزر ۶۹۴ نانومتر توسط ملانین استفاده از آن در پوست‌های تیره ایمنی ندارد. از دیگر ویژگی‌های لیزر روبی می‌توان به سرعت عمل پایین آن اشاره کرد. بنابراین جلسات درمانی با این دستگاه در مقایسه با دیگر گزینه‌های مشابه کمی طولانی‌تر خواهد بود. از این رو معمولا دستگاه لیزر روبی را برای حذف مو زائد در نواحی کوچک مناسب می‌دانند.

  • مزایای دستگاه لیزر روبی: قدمت طولانی با چندین دهه داده‌های ایمن، قیمت پایین دستگاه
  • معایب دستگاه لیزر روبی: قابل استفاده برای پوست‌های رنگ روشن با مو تیره، زمان درمان بسیار طولانی
  • دستگاه‌های لیزر روبی رایج در بازار: EpiPulse Ruby، Palomar، RubyStar

دستگاه حذف مو زائد IPL

یکی دیگر از دستگاه‌هایی که امروزه برای حذف دائمی موهای زائد مورد استفاده قرار می‌گیرد، IPL نام دارد. IPL مخفف Intense Pulsed light به معنای “نور پالسی شدید” بوده و از نظر فنی یک لیزر نیست. اما به دلیل شباهت‌هایی که با درمان‌های لیزری دارد، به غلط در بین مردم به عنوان دستگاه لیزر شناخته می‌شود. چراکه هر دو از نور برای ایجاد گرما در فولیکول جهت آسیب رساندن به آن برای اهداف درمانی استفاده می‌کنند. این دستگاه از یک پالس یا فلاش نور شدیدِ مرئی با طیف گسترده استفاده می‌کند. بنابراین مانند دستگاه‌های لیزر دیگر ملانین موجود در ریشه مو را هدف قرار می‌دهد. در نتیجه به فولیکول مو آسیب وارد شده و رشد مو برای همیشه متوقف می‌شود.

کاندیدهای مناسب برای حذف موهای زائد با IPL دارای پوست کم رنگ و موهای تیره هستند. بنابراین افراد با پوست برنزه برای درمان با این دستگاه مناسب‌ نیستند. علت این موضوع استفاده از نور با طیف گسترده در آن است که کل ساختارهای پوست را هدف قرار می‌دهد. در حالی که در دستگاه‌های مبنی بر لیزر تمرکز فوق‌العاده بر روی ایجاد گرما صرفا در فولیکول‌ها وجود دارد. از دیگر ویژگی‌های دستگاه IPL سرعت پوشش پایین و هندپیس حجیم آن است. به همین دلیل امروزه بعد از روی کار آمدن دستگاه‌های پیشرفته‌تر به ندرت برای رفع موهای زائد استفاده می‌شود. با این حال، همچنان یک وسیله محبوب و موثر برای از بین بردن لکه‌های قهوه‌ای و قرمزی صورت است.

  • مزایا دستگاه حذف مو زائد IPL: دستگاه بسیار رایجی است که تقریباً در هر کلینیک زیبایی یافت می‌شود. در کنار حذف مو زائد برای درمان کک و مک و لکه‌های پوستی نیز موثر است. در مقایسه با دیگر دستگاه‌های لیزر قیمت پایینی دارد.
  • معایب دستگاه حذف مو زائد IPL: عدم استفاده از پرتو لیزر که می‌تواند به ساختارهای دیگر پوست علاوه بر فولیکول مو آسیب برساند. برای افراد برنزه یا تیره‌تر قابل استفاده نیست. هندپیس حجیمی دارد و نتایج تکه تکه حین درمان ارائه می‌دهد.
  • دستگاه‌های حذف مو زائد IPL رایج در بازار: Aculight، Epilight، PhotoDerm، Quantum، Vasculight، Alma

دستگاه لیزر الکساندریت

سیستم لیزر موهای زائد الکساندرایت (Alexandrite) پرکاربردترین لیزر موجود در بازار است. این دستگاه با ساطع کردن طول موج لیزر 755 نانومتر گزینه‌ای بسیار سریع و موثر در حذف موهای زائد است. دستگاه الکساندرایت که به اختصار با نام لیزر الکس شناخته می‌شود، به دلیل سرعت تکرار پالس لیزری سریع و اندازه نقاط درمان بزرگتر می‌تواند درمان‌های سریعی را در مناطق بزرگ بدن ارائه دهد. الکس برای مراجعه‌کنندگانی که پوست روشن دارند کاملا موثر و ایمن است. چرا که لیزر فولیکول‌های مو را به خوبی هدف قرار می‌دهد.

از آنجایی که پالس‌های لیزر الکساندرایت سریع هستند، ممکن است در حین درمان ناراحتی اندکی برای بیماران ایجاد کند. البته این موضوع چندان جدی نبوده و توانسته افراد بسیاری را مجذوب خود کند. به خصوص اینکه امروزه دستگاه‌های جدید الکساندرایت مجهز به سیستم‌های خنک‌کننده پیشرفته هستند. بنابراین بیمار تجربه هیچگونه ناراحتی و درد حین درمان را نخواهد داشت. متأسفانه به دلیل قدرت لیزر در برابر رنگ‌های قهوه‌ای، الکساندرایت را نمی‌توان روی پوست‌های تیره استفاده کرد. در صورت استفاده از این لیزر بر روی پوست‌های تیره احتمال ایجاد سوختگی، لک و زخم وجود دارد.

  • مزایا دستگاه لیزر مو زائد الکساندریت: تاثیر قابل توجه در از بین بردن مو زائد، سرعت درمان بالا و بدون درد
  • معایب دستگاه لیزر مو زائد الکساندریت: گران‌تر بودن آن در مقایسه با دستگاه‌های قدیمی
  • دستگاه‌های لیزر مو زائد الکساندریت رایج در بازار: Candela GentleLase، EpiTouch Plus، Cynosure Apogee، Deka Motus Axe

 دستگاه لیزر مو  دایود

یکی از بهترین دستگاه‌های لیزر موهای زائد با بهره‌گیری از فناوری روز دنیا، لیزر دایود نام دارد. این دستگاه با ساطع کردن طول موج‌های ۸۱۰ و ۱۰۶۴ نانومتر توانسته طیف گسترده‌ای از مراجعه‌کنندگان را هدف قرار دهد. بطوریکه حتی افراد با پوست تیره نیز می‌توانند برای همیشه از موهای اضافی خود به کمک لیزر دایود خداحافظی کنند. دستگاه لیزر دایود با دو طول موج مورد تایید سازمان غذا و دارو FDA است. بنابراین افراد می‌توانند با اطمینان کامل از ایمنی و قدرت اثربخشی آن از مزایا این دستگاه بهره ببرند.

در این میان ناگفته نماند که لیزر دایود یک سیستم لیزر جدیدتر در حذف موهای زائد است. بنابراین تحقیقات کمتری برای نشان دادن ایمنی و اثربخشی طولانی مدت آن وجود دارد. لیزر دایود طول موج‌هایی تولید می‌کند که به عمق فولیکول مو نفوذ می‌کند. نفوذ عمیق لیزر در پوست‌های تیره‌ ایمن‌تر است؛ زیرا انرژی تولید شده توسط لیزر قادر به تمرکز در جایی که رنگدانه در پوست وجود دارد، نیست.

  • مزایا دستگاه لیزر مو زائد دایود: قابلیت ساطع کردن دو طول موج ۸۱۰ و ۱۰۶۴ نانومتر، اثربخشی و ایمنی کافی در افراد با پوست تیره – طول عمر لیزر دایود نسبتا بالا می باشد.
  • معایب دستگاه لیزر مو زائد دایود: قیمت بالا
  • دستگاه‌های لیزر مو زائد دایود رایج در بازار: Apex، Epistar، F1 Diode، LaserLite، LightSheer، MeDioStar، SLP، SopranoXL  , لیزر تیتانیوم پرو

دستگاه لیزر مو زائد ان دی یاگ

از دیگر دستگاه‌های لیزر مو زائد که اخیرا وارد بازار شده با نام ان دی یاگ (Nd: YAG) شناخته می‌شود. منظور از ND:YAG بهره بردن از تکنولوژی گارنت آلومینیوم ایتریوم دوپ شده با نئودیمیم در آن به منظور تولید امواج لیزر است. این دستگاه در سایه امواج با طول موج بالا (۱۰۶۴ نانومتر)، قدرت نفوذ عمیقی را در ناحیه درمانی دارد. همچنین میزان پراکندگی امواج در آن بسیار کم است. در نتیجه گزینه‌ای فوق‌العاده مناسب برای حذف مو زائد در مراجعه‌کنندگان با پوست تیره است. یکی دیگر از ویژگی‌های دستگاه لیزر مو زائد ان دی یاگ مدت زمان پالس کوتاه‌ آن می باشد. بنابراین اپراتور می‌تواند در مقایسه با دیگر دستگاه‌های مشابه با خیال راحت‌تری از آن استفاده کند. این یک مزیت بزرگ در هنگام برخورد با موهای ریزتر در ناحیه درمانی است. بعنوان نکته پایانی این دستگاه‌ها سرعت‌ عمل بالایی داشته و امکان لیزر نواحی بزرگ را در مدت کوتاه ممکن می‌سازد.

  • مزایا دستگاه لیزر مو زائد ان دی یاگ: ایمن ترین لیزر برای رفع موهای زائد تا کنون، سرعت تکرار بالا با زمان درمان کوتاه، گزینه‌ای ایده‌ال برای همه بیماران با پوست برنزه یا تیره
  • معایب دستگاه لیزر مو زائد ان دی یاگ: قیمت بالا
  • دستگاه‌های لیزر مو زائد ان دی یاگ رایج در بازار: Cynosure Elite، Candela، Cutera Excel، GentleYAG، Lyra، Medlite IV، Sciton

بهترین دستگاه لیزر موهای زائد

تا این بخش از مقاله سعی کردیم تا نگاه کوتاه اما کاملی به انواع دستگاه‌های لیزر موهای زائد داشته باشیم. چنانچه تا این بخش مقاله همراه ما بوده باشید با تنوع بالای فناوری‌های بکار رفته در این دستگاه‌ها آشنا شده‌اید. در این میان نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است که تمامی این دستگاه‌ها اهداف درمانی خود را با ایجاد حرارت در نتیجه برخورد امواج لیزر به بافت مورد نظر پیش می‌برند. در کنار تمامی تفاوت‌ها و تشابه‌هایی که این دستگاه‌ها دارند سوال مهم کاربران این است که کدام یک در حوزه رفع موهای زائد بهترین هستند؟ پاسخ به این سوال بسته به شرایط و انتظارات افراد از خرید دستگاه لیزر مو زائد متفاوت خواهد بود. اما در حالت کلی دستگا‌ه‌های ND:YAG، دایود و الکساندرایت بهترین گزینه از لحاظ کیفیت و تکنولوژی هستند. چنانچه بعد خواندن مطالب این مقاله نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انتخاب بهترین دستگاه برای لیزر موهای زائد را داشتید با کارشناسان ما در الولیزر تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید: لیزر دایود بهتر است یا لیزر الکساندرایت ؟ مقایسه لیزر دایود و لیزر الکساندرایت

رفرنس

https://slkclinic.com/slk-blog/what-is-the-best-professional-laser-hair-removal-machine/#:~:text=Alexandrite%20(755%20nm),and%20larger%20treatment%20spot%20sizes

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *